Πάμπλο Γκαρσία: «Είμαστε… καλά. Σεβασμός στον Λουτσέσκου»

80

Ο προπονητής της Κ19 του ΠΑΟΚ και μία από τις πιο εμβληματικές μορφές των ασπρόμαυρων, ο Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε μετά τη νίκη της ομάδας του επί του ΟΦΗ στην Κρήτη, όχι μόνο για τους “μικρούς”, αλλά και για τους… μεγάλους.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη επικράτηση της Κ19 του ΠΑΟΚ επί του του ΟΦΗ τόνισε: «Δεν παίξαμε πολύ καλά. Μπορούσαμε να παίξουμε και καλύτερα. Πιστεύω είχαμε πολλές ευκαιρίες, μπορούσαμε να βάλουμε και άλλο γκολ. Μετά λίγο χαλαρώσαμε, δόθηκε στον ΟΦΗ και ένα πέναλτι και δυσκολευτήκαμε. Κάναμε 2-3 αλλαγές και ξεκινήσαμε καλά».

Για το φετινό ξεκίνημα της Κ19 του Δικέφαλου: «Δεν έχουμε μαζί μας τον τερματοφύλακα τον Σιαμπάνη, δεν έχουμε και τον Μαρκόφσκι τον επιθετικό. Ο άλλος Ουκρανός ο Κόζακ, έφυγε. Έχουμε τον Μπαλογιάννη και τον Λύρατζη, που κάνουν προπονήσεις με την πρώτη ομάδα και δεν έχουν ρυθμό. Τον Μπαλογιάννη τον έκανα αλλαγή, γιατί δεν είχε ρυθμό και αυτό είναι πρόβλημα. Έχουμε καινούργια παιδιά, που πρέπει να δουλεύουν συνέχεια. Έχω και 6-7 παίκτες που τους έχω από πέρσι και κάθε μέρα θέλει δουλειά, μόνο αυτό».

Για το αν θα συνεχίσουν στην Κ19 Μπαλογιάννης και Λύρατζης, που κάνουν προπονήσεις και με την πρώτη ομάδα: «Αυτό είναι το καλό για τον ΠΑΟΚ την πρώτη ομάδα, γιατί θα έχουν ρυθμό. Αν τους θέλει ο Λουτσέσκου για κάποιο ματς του Κυπέλλου, θα είναι έτοιμα τα παιδιά. Αν δεν αγωνίζονται και κάνουν μόνο προπονήσεις, δεν θα είναι έτοιμοι για το Κύπελλο».

Υπάρχουν κι άλλα παιδιά που μπορούν να παίξουν στην πρώτη ομάδα;«Έχουμε 5-6 παιδιά που τους έχω εμπιστοσύνη, αλλά πρέπει να βελτιωθούν περισσότερο, πρέπει να παίξουν επαγγελματικά. Πρέπει να έχουμε ΠΑΟΚ Β’, είναι πολλά. Η πρώτη ομάδα αγόρασε πολλούς παίκτες, με πολλά λεφτά, αλλά εγώ έχω εδώ παίκτες, που τους έχω εμπιστοσύνη».

Για το ότι δεν προωθούνται νέα παιδιά τα τελευταία χρόνια στην πρώτη ομάδα είπε: «Ο Πέλκας πήγε στην Πορτογαλία, γύρισε και είναι καλά τώρα. Είχα συμπαίκτη τον Πέλκα και ήθελε πολλή δουλειά. Έφυγε στην Πορτογαλία, γύρισε πίσω και είναι καλά τώρα. Θέλει υπομονή, αλλά είμαστε μεγάλη ομάδα και δεν υπάρχει υπομονή. Εγώ έχω παίκτες που τους έχω εμπιστοσύνη για το μέλλον».

Για τα δύσκολα ματς που έχει μπροστά της η πρώτη ομάδα (με Τσέλσι, ΑΕΚ και Ολυμπιακό) τόνισε: «Αυτά είναι τα καλά παιχνίδια. Όλοι θέλουν να παίξουν σε αυτά τα δύσκολα ματς. Είναι πιο μεγάλο το κίνητρο. Πιστεύω ότι η ομάδα είναι καλά. Είχαμε ευκαιρία να περάσουμε στους ομίλους του Champions League, αλλά η ομάδα είναι συμπαγής, είναι καλή. Εγώ τους έχω εμπιστοσύνη. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά».

Για το αν είναι καλύτερος φέτος ο ΠΑΟΚ: «Εγώ είμαι απ’ έξω δεν μπορώ να βάλω το μαχαίρι εκεί. Εκεί είναι ο προπονητής της πρώτης ομάδας και υπάρχει σεβασμός. Εγώ προπονώ την Κ19 και δεν ξέρω τι κάνουν κάθε μέρα».