«Πήγα με το ζόρι στον Ολυμπιακό»

23

Αγνωστες λεπτομέρειες από τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό αποκάλυψε ο Λάγιος Ντέταρι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό «11 Freunde».

«Ποτέ δεν ήθελα να έρθω στην Ελλάδα, αλλά και σε αυτή τη μετακίνηση δεν είχα δικαίωμα λόγου», τόνισε, αναφερόμενος στο καθεστώς στην Ουγγαρία που δεν επέτρεπε ελεύθερες μετακινήσεις παικτών: «Με έστειλε η ουγγρική ομοσπονδία. Προσωπικά θα προτιμούσα να πάω στη Γιουβέντους, όπου είχα υπογράψει προσύμφωνο».

Η «Γηραιά Κυρία» προσέφερε για τον Ντέταρι 13.000.000 γερμανικά μάρκα, ο Ολυμπιακός απάντησε με 18.000.000 μάρκα ή 1.200.000.000 δραχμές, που ισοδυναμούν με 8.700.000 σημερινά ευρώ και η ουγγρική ομοσπονδία είπε το «ναι» στο ελληνικό χρήμα.

«Ποιος να φανταστεί ότι θα εμφανιστεί αυτός ο τρελός να δώσει 18 εκατομμύρια; Για να σοβαρευτούμε: ο Κοσκωτάς μου συμπεριφέρθηκε άψογα. Τα 18 εκατομμύρια μοιράστηκαν στην ουγγρική ομοσπονδία και την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Αυτά τα χρήματα έσωσαν από τη χρεοκοπία τον σύλλογο, ο οποίος είχε συσσωρεύσει πολλά χρέη για την ομάδα του στο χόκεϊ επί πάγου».

Η χρονιά αρχίζει με περιπέτειες για τους «ερυθρόλευκους», αφού μόλις στην 5η αγωνιστική, ο Κοσκωτάς φεύγει από την Ελλάδα λόγω του σκανδάλου της Τράπεζας Κρήτης.

Επίσης, μεταξύ άλλων ο Ντέταρι είπε: «Στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας έρχονταν 80.000. Μετά το ματς καθόμαστε δύο-τρεις ώρες στα αποδυτήρια, γιατί μας έκλειναν τον δρόμο. Κι όταν χάναμε μπορεί να μέναμε και επτά-οκτώ ώρες, γιατί φοβόμαστε να βγούμε. Αλλά ευτυχώς, σπάνια γινόταν αυτό».