Παίρνει… πρότζεκτ από το Σουδάν

Σύμφωνα με τη σημερινή “Ώρα” η ΑΕΚ είναι κοντά στην απόκτηση του 23χρονου μεσοεπιθετικού από το Κατάρ, Αλμοέζ Αλί…

Δεν είναι μια συνηθισμένη μεταγραφή!

Ο Αλί δεν είναι από το Κατάρ, στην πραγματικότητα είναι Σουδανός. Είναι ένας από τους πολλούς παίκτες που επέλεξε το κράτος του Κατάρ, να αποκτήσει σε μικρές ηλικίες από αφρικάνικες χώρες, που θα μπορούσαν να αλλάζουν ποδοσφαιρική υπηκοότητα, να τους εκπαιδεύσει, ώστε να παρουσιάσει μια ανταγωνιστική ομάδα στο Μουντιάλ του 2022, που θα γίνει στο Κατάρ.

Η κυβέρνηση του Κατάρ σύναψε συμφωνίες με ακαδημίες στην Αφρική, κυρίως με την Aspire Academy, για να βρει παίκτες, τους οποίους προσπάθησε να εκπαιδεύσει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, στέλνοντάς τους στην βελγική Έουπεν, ομάδα με την οποία επέλεξε να συνεργαστεί.

Έτσι κι ο Σουδανός Αλί, πήγε το 2012 στο Κατάρ, στα 16 του χρόνια, έμεινε εκεί δύο χρόνια και μόλις ενηλικιώθηκε πήγε στην Έουπεν στο Βέλγιο. Εκεί έμεινε ένα χρόνο, μετά πήγε στη Λασκ Λιντς, συνέχισε στην ισπανική Λεονέσα και μετά από δύο χρόνια στην Ευρώπη, επέστρεψε το 2016 στο Κατάρ, όπου και παίζει ως σήμερα.

Το ίδιο σημαίνει και με πολλούς άλλους παίκτες, από τους οποίους το Κατάρ θα επιλέξει για να φτιάξει μια ανταγωνιστική ομάδα σε δύο χρόνια για το Μουντιάλ.