ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Να δούμε τι σημαίνει διακοπή και τι πολύμηνη αποχή» – ΠΑΕ Άρης: «Η αρχική μας θέση για διακοπή δεν αλλάζει»

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και η ΠΑΕ Άρης (όπως και οι υπόλοιπες της Super League) κλήθηκαν από αθηναϊκή εφημερίδα να καταθέσουν τις απόψεις τους σχετικά με το αν θα πρέπει να συνεχιστεί ή όχι το πρωτάθλημα.

Ουσιαστικά τέθηκαν δύο ερωτήματα:

1. Μέχρι πότε πρέπει να περιμένει η Σούπερ Λιγκα για να ξεκινήσουν εκ νέου οι προπονήσεις και εν συνεχεία το πρωτάθλημα.

2. Εάν είναι υπέρ της επανέναρξης ή της διακοπής μετά και την επιστολή της ΟΥΕΦΑ

Αναλυτικά οι θέσεις των δύο ΠΑΕ, όπως αυτές κατατέθηκαν στην «Live Sport»:

ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

1. «Αν δεν γίνεται να μπορεί να τελειώσει έγκαιρα το πρωτάθλημα, δηλαδή να μη χαλάσει ο προγραμματισμός της επόμενης χρονιάς, τότε θα συζητήσουμε προφανώς τη διακοπή, χωρίς να είμαστε αρνητικοί να παίξουμε.

Ρεαλιστικά και μετά από συζητήσεις με ανθρώπους που γνωρίζουν καλύτερα το τι συμβαίνει γενικότερα, οι προπονήσεις θα αρχίσουν το νωρίτερο 15-20 Μαΐου. Όλες οι ομάδες έχουν πρόβλημα, αλλά το μεγαλύτερο το έχουν αυτοί που ζουν από το τηλεοπτικό μόνο και δεν έχουν άλλα έσοδα. Καλό είναι λοιπόν να εξεταστούν με λεπτομέρεια όλα τα σενάρια, γιατί ό,τι αποφασιστεί από την πλειοψηφία θα κρίνει πολλά για το μέλλον. Αν είναι να παίξουμε ξανά και με ασφάλεια και να μην μπει σε κίνδυνο η επόμενη σεζόν, τότε θα πρέπει οι αποφάσεις να παρθούν νωρίτερα από τις 24 Απριλίου. Ωστόσο θα πρέπει να είμαστε όλοι μας ιδιαιτέρως προσεκτικοί, γιατί με αυτά δεν… παίζουν».

Στον ΠΑΟΚ βλέπουν ως υποχρέωση να βοηθήσουν τις ομάδες που έχουν οικονομικό πρόβλημα, προκειμένου το ελληνικό ποδόσφαιρο και δη η SuperLeague, να βγει πιο δυνατή από αυτήν την «λαίλαπα» του κορονοϊού.

«Ο ΠΑΟΚ και οι άλλοι δυο-τρεις έχουν υποχρέωση να προσπαθήσουν όσο μπορούν για να διαφυλάξουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ύπαρξη ενός πρωταθλήματος με κάμποσες ομάδες. Όχι πάντως ένα πρωτάθλημα των τεσσάρων.

Το ορθό ποδοσφαιρικά και λογικό είναι να προκύψει (όπως και θα γίνει) μία επιτροπή ανθρώπων που θα αφοσιωθεί για αρκετές ημέρες στη συλλογή όλων εκείνων των στοιχείων για το τι θα σημαίνει μία απόφαση διακοπής του πρωταθλήματος ή τι θα σημαίνει μία πολύμηνη αναμονή επανέναρξης».

2. «Είναι κάπως ασαφές το τι θέλει τελικά η UEFA. Τελικά η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θέλει να λάβει συνολική απόφαση για όλα τα πρωταθλήματά της; Για τη συνέχισή τους ή τον τρόπο ολοκλήρωσής τους; Αν μπορεί και αν θέλει να αποφασίσει για τη συνέχιση τους, γιατί δεν το κάνει ξεκάθαρα; Όταν θα σταματήσει αυτά τα πέρα-δώθε με τις τοποθετήσεις, θα μπορούμε να είμαστε όλοι ξεκάθαροι. Εμείς θέλουμε να ξαναρχίσει η δράση, αλλά πάνω από όλα με ασφάλεια και χωρίς να υπάρχει θέμα για την επόμενη σεζόν».

ΠΑΕ Άρης:

1. «Μέχρι τέλος Απριλίου αρχές Μαΐου πρέπει να περιμένουμε»

2. «Εφόσον το ζητάει η ΟΥΕΦΑ πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας. Η αρχική μας θέση για διακοπή δεν αλλάζει πάντως».