Παναγόπουλος: “Δε θα αργήσουν οι εκλογές της ΕΠΟ”

Ο Χρήστος Παναγόπουλος, εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού στην χθεσινή (10/4) συνάντηση των “big 4”, μίλησε στο Metropolis95,5 και αναφέρθηκε στην πρόσφατη σύσκεψη με τον υφυπουργό Γιώργο Βασιλειάδη και παράλληλα κατέθεσε την άποψή του για το ερχόμενο παιχνίδι του ημιτελικό κυπέλλου μεταξύ του ΠΑΟΚ και των “πράσινων”. Αναλυτικά είπε:

Για τη συνάντηση με τον υφυπουργό αθλητισμού: «Για πρώτη φορά έγινε μια συζήτηση ουσίας που αφορά το ποδόσφαιρο και έπιασε όλα τα θέματα. Μιλήσαμε για τα κανονιστικά ζητήματα του ποδοσφαίρου και της ΕΠΟ, τα οικονομικά, τα αστυνομικά μέτρα, το θέμα της συμμετοχής δεύτερων ομάδων των ΠΑΕ της Super League στις χαμηλότερες εθνικές κατηγορίες, τις μετακινήσεις φιλάθλων κ.ά.».

 

Για το αποτέλεσμα της συνάντησης: «Θα φανεί εν ευθέτω χρόνω. Αυτό που έγινε ήταν απλά μια πρώτη ουσιαστική συζήτηση για όλα τα θέματα».

 

Για το πότε θα γίνουν οι εκλογές της ΕΠΟ: «Όταν τα κανονιστικά θέματα της ΕΠΟ “κλειδώσουν”, και πράγματι βρισκόμαστε σε μια φάση να “κλειδώσουν” οι αλλαγές, τότε θα γίνουν οι εκλογές της ΕΠΟ. Δεν μπορούμε να έχουμε συγκεκριμένη ημερομηνία αν δεν ολοκληρωθούν οι αλλαγές στα κανονιστικά της ΕΠΟ. Είμαι σίγουρος, πάντως, πως δεν θα αργήσουν. Αν όχι τον Μάιο, σίγουρα μέσα στο καλοκαίρι».

 

Για τη διαιτησία: «Η πρόταση που έπεσε στο τραπέζι και θα συζητηθεί είναι να έχουμε πέντε διαιτητές και στα παιχνίδια του Πρωταθλήματος, όπως συμβαίνει σε αυτήν την φάση του Κυπέλλου. Από εκεί και πέρα συζητήθηκε και το θέμα της εκπαίδευσης των διαιτητών σε όλα τα επίπεδα. Πρέπει να υπάρξει βελτίωση και σε αυτόν τον τομέα. Πέφτουν κάποιες προτάσεις, όμως, δεν είναι εύκολο. Με εξαίρεση τα λάθη για συστημικούς λόγους, όλα τα υπόλοιπα διαιτητικά λάθη έχουν να κάνουν με κακή εκπαίδευση».

 

Για τη συμμετοχή β’ ομάδων των ΠΑΕ της Super League στα εθνικά πρωταθλήματα: «Ήταν πρόταση του ΠΑΟΚ. Δεν είναι κακή. Όπως συμβαίνει και σε άλλα πρωταθλήματα, όποιες ομάδες Super League το επιθυμούν να έχουν β’ ομάδες, οι οποίες θα μπορούν να αγωνίζονται ως και τη Β’ Εθνική. Είναι μέτρο που δίνει την ευκαιρία στις ομάδες να ετοιμάσουν παίκτες για το μέλλον και, παράλληλα, αναβαθμίζεται και η Β’ Εθνική».

 

Για τους δανεικούς ποδοσφαιριστές: «Έγινε κουβέντα. Πρέπει να ξεκαθαρίσει, όμως, ποιο σύστημα θα ακολουθηθεί. Των δανεικών ή των β’ ομάδων; Ομάδες με μεγάλο ρόστερ χρειάζονται τρόπους για να αξιοποιήσουν τους παίκτες τους. Οι επιλογές είναι δύο. Η μέσω β’ ομάδων ή μέσω δανεισμού».

 

Για το ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ: «Έχουμε πει πως όλα τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, και αυτό που έγινε και τα επόμενα που έρχονται, θα είναι δύσκολα και κρίσιμα. Τίθενται αντιμέτωπες δύο καλές και φορμαρισμένες ομάδες. Ελπίζουμε να γίνουν καλά παιχνίδια και στο τέλος τους να μην θυμόμαστε τον διαιτητή».

 

Για την επιλογή του Σιδηρόπουλου: «Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να εμπιστευόμαστε αυτούς που ορίζει η τωρινή ΚΕΔ, που δεν έχει καμία σχέση με την παλιά. Οι διαιτητές που δεν θέλαμε δεν παίζουν πλέον. Άρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον συγκεκριμένο διαιτητή. Ελπίζουμε μετά το τέλος του αγώνα, να θυμόμαστε ποιος σφύριξε. Να γίνει το ματς, διαιτητής και βοηθοί να υποδεικνύον ό,τι βλέπουν και να παιχτεί ποδόσφαιρο όπως έγινε την Κυριακή (09/04) στην Τούμπα και στα παιχνίδια με ΑΕΚ και Ολυμπιακό».

 

Για το πώς επηρεάζει τις δύο ομάδες το 3-0 του κυριακάτικου (09/04) αγώνα: «Ένα παιχνίδι όταν λήγει με 3-0, και μάλιστα όταν το σκορ έχει διαμορφωθεί στο α’ ημίχρονο, φαντάζομαι ότι βοηθάει την ομάδα που έρχεται να παίξει το β’ ματς εκτός έδρας. Όπως λένε οι ποδοσφαιρικοί, όμως, άλλη ψυχολογία έχει το ένα παιχνίδι και άλλη το δεύτερο. Άλλος θεσμός ο ένας και άλλο χαρακτήρα θα έχει αυτό το παιχνίδι».