Παναθηναϊκός: Επιστρέφει ως πρόεδρος ο Αλαφούζος

Ειλημμένη η απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου να αναλάβει μέσα στις επόμενες εβδομάδες και τη θέση του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έπειτα από μία τετραετία.

Έτοιμος να επιστρέψει μέσα στις επόμενες εβδομάδες (και) στην προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός -σχεδόν μία τετραετία μετά την αποχώρησή του απ’ τη συγκεκριμένη θέση- εμφανίζεται πλέον ο Γιάννης Αλαφούζος.

Ο ιδιοκτήτης του ποδοσφαιρικού “τριφυλλιού” πήρε στα χέρια του τον Ιούνιο του 2012 το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ, που ανήκαν στην οικογένεια Βαρδινογιάννη (54,74%) ως επικεφαλής της “Παναθηναϊκής Συμμαχίας”, η οποία είχε (εκείνη την περίοδο) ως στόχο τη δημιουργία λαϊκής βάσης στο κλαμπ.

Παρά το γεγονός ότι ψηφίστηκε πρώτος πρόεδρος της “Συμμαχίας”, τους πρώτους μήνες αναζήτησε κάποιο άλλο πρόσωπο για να αναλάβει τον προεδρικό θώκο της ΠΑΕ, ωστόσο, όταν δεν προχώρησαν οι επαφές του με διάφορους υποψηφίους απ’ την ευρύτερη παναθηναϊκή οικογένεια (μεταξύ των οποίων ήταν κι ο πρώην πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Αχιλλέας Μακρόπουλος) αποφάσισε στις 25 Σεπτεμβρίου 2012, να ηγηθεί ο ίδιος της προσπάθειας που ξεκίνησε εκείνο το καλοκαίρι, αναλαμβάνοντας και την προεδρία της ΠΑΕ.

Στην εν λόγω θέση παρέμεινε έως τη Γενική Συνέλευση της 21ης Απριλίου 2017, η οποία ανέδειξε νέο Δ.Σ., με τον ίδιο να διατηρεί την ιδιότητα του απλού μέλους. Μάλιστα, εκείνη την περίοδο, ως μετάφραση και εξήγηση της τότε κίνησής του, είχε αναφερθεί πως “…θέλει να διοικεί με τη μικρότερη δυνατή προβολή στα ΜΜΕ” και πως “…ο χρόνος του είναι εξαιρετικά περιορισμένος εξαιτίας των υπόλοιπων επαγγελματικών του υποχρεώσεων, που δεν του επιτρέπουν την καθημερινή… τριβή με τον Παναθηναϊκό”.