ΠΑΟΚ και τηλεοπτικά : Τι ισχύει

Ο ΠΑΟΚ είναι μία από τις τρεις ομαδες της Σούπερ Λίγκα 1, που παραμένουν άστεγες τηλεοπτικά, οι άλλες δύο είναι ο ΟΦΗ και ο ΝΠΣ Βόλος.

Εδώ και καιρό φημολογείται ότι ο ΠΑΟΚ έχει πρόταση και θα κλείσει στην ΕΡΤ.

Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Ο ΠΑΟΚ είναι εδώ και καιρό σε συζητήσεις με την ΕΡΤ, η οποία θυμίζουμε ότι έχει δώσει πέρσι συμβόλαιο 4.500.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό, που στην τελευταία σεζόν, λίγο έλειψε να κινδυνεύσει ακόμη και με υποβιβασμό.

Η συζήτηση με την ΕΡΤ έγινε για ένα συμβόλαιο κοντά στα 7.000.000 ευρώ, ποσό που κρίθηκε λογικό, αν συγκρίνει κανείς με το συμβόλαιο του Παναθηναϊκού, αλλά και με τα χρήματα, που έδινε η ΕΡΤ στον Ολυμπιακό εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα (8.200.000 ευρώ το χρόνο, τη διετία 2009-11).

Οι πληροφορίες που για την ώρα δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν ότι η ΕΡΤ πρόσφερε πράγματι 7.000.000 ευρώ το χρόνο στον ΠΑΟΚ.

Ακόμη κι αν ο ΠΑΟΚ αποδεχτεί την πρόταση, όμως, δεν μπορεί να πάει στην ΕΡΤ, αν δεν δώσει το ΟΚ η Nova.

Στο συμβόλαιο με τη Nova, που έληξε, αναφέρεται ρητά, ότι αυτή έχει το δικαίωμα να έχει την τελευταία λέξη.

Οποιαδήποτε πρόταση έχει ο ΠΑΟΚ, οφείλει να την παρουσιάσει στη Nova, κι αν αυτή δώσει τα ίδια χρήματα, ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να παραμείνει στο συνδρομητικό.

Αν, λοιπόν, η Nova δεχτεί να ισοφαρίσει οποιαδήποτε πρόταση φέρει ο ΠΑΟΚ από την ΕΡΤ, τότε κρατά τον ΠΑΟΚ στα κανάλια της.