Αποκάλυψη Πανοζάχου : “Οψόμεθα για νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου τον Οκτώβριο”!

Για την τεράστια επένδυση του Ιβάν Σαββίδη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που πλέον ξεπέρασε τα 150.000.000 ευρώ μετά την νέα ΑΜΚ μίλησε στον FOCUS FM 103,6 ο Δημήτρης Πανοζάχος.

Ο φοροτεχνικός της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ αναφέρθηκε με αριθμούς στην οικονομική προσφορά του Σαββίδη και την αγάπη του για τον Δικέφαλο.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Με αυτή την ΑΜΚ μόλις αυτή ολοκληρωθεί ο Σαββίδης σπάει το φράγμα των 150.000.000, για την ακρίβεια είναι 150.719.419 ευρώ από το καλοκαίρι του 2012 μέχρι σήμερα. Το πόσο είναι πραγματικό μεγάλο, αν δείτε τους ισολογισμούς των άλλων ΠΑΕ θα καταλάβετε ότι είναι το πιο μεγάλο που έχει δοθεί. Δεν έχει γίνει ξανά τέτοια επένδυση στην Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο σε αθλητικό επίπεδο. Το πόσο αυτό αντιστοιχεί στο 84,93% των μετόχων ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη, το 10% στον ΑΣ ΠΑΟΚ και το υπόλοιπο στους μικρομέτοχους.

Οι λειτουργικές ανάγκες της ΠΑΕ οδήγησαν στην διοίκηση να προβλέψει πως αυτό το ποσό απαιτείται. Πάντα ο κ. Σαββίδης βοηθάει, δεν έχει αφήσει ποτέ τα ταμεία της άδεια και θέλει να κρατήσει την ομάδα στην κορυφή και να συνεχίσει στον δρόμο των επιτυχιών, με κάθε τρόπο

Όλες οι ΠΑΕ κλείνουν ισολογισμό 30 Ιουνίου, μπορεί να φαίνεται ότι είναι κοντά αλλά δεν είναι τόσο. Δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με τις διαρκείας, με τους διαφημιζόμενους. Σκεφτείτε ότι οι εταιρείες που θέλουν να διαφημιστούν δεν ξέρουν αν θα είναι το γήπεδο γεμάτο ή άδειο.

Δεν μπορώ να σας απαντήσω για την ζημία της ομάδας, γιατί κάθε μέρα έχουν και μια μεταβολή. Περιμένουμε τις αποφάσεις από πλευράς ΟΥΕΦΑ για το FFP και ο κ. Γκαγκάτσης κατά την διάρκεια της Γ.Σ έκανε μια εξαιρετική ανάλυση.

Δεν μπορώ να σας πω κάτι για την νέα ΑΜΚ, οψόμεθα όπως έλεγαν και οι αρχαίο ημών πρόγονοι. Είναι μια διαδικασία που είναι υπό παρακολούθηση και όλα αλλάζουν κάθε μέρα.

5.000.000 ευρώ έφεραν τα διαρκείας στην ΠΑΕ χωρίς τους φόρους και δεν γνωρίζω τι μπορεί να γίνει την νέα σεζόν. Μπορεί όλα να αλλάξουν αν καταφέρει η ομάδα και μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ».