Ζίφκοβιτς : “Να δώσουμε τα πάντα για την νίκη”

Στην κάμερα του PAOK TV μίλησε ο Ζίφκο Ζίφκοβιτς για το παιχνίδι με τον Αστέρα, αλλά και για την επαναφορά από τα λάθη και για τις σχέσεις του με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ζίφκοβιτς :

Αρχικά ο Σέρβος κίπερ είπε : “Για τους τερματοφύλακες είναι πολύ δύσκολα αυτά τα παιχνίδια. Πιθανόν να έχεις μόνο μια ή δυο επικίνδυνες καταστάσεις και θα πρέπει να βοηθήσεις την ομάδα σου να μην δεχτεί γκολ. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος 101%. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένος στην μπάλα για 90 λεπτά, σε περίπτωση που χρειαστεί να αποκρούσω κάποια προσπάθεια”.

Για το στοιχείο που τον κρατάει συγκεντρωμένο : “Προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένος στην μπάλα και να είμαι έτοιμος να διαχειριστώ την κάθε κατάσταση, ειδικά όταν έχω την μπάλα στα πόδια, σύμφωνα με αυτά που μας ζητάει ο προπονητής μέσα στην εβδομάδα στην προετοιμασία του αγώνα. Επίσης, υπάρχουν και οι φορές που μιλάω με τους συμπαίκτες μου για την θέση που θα πάρουν αν είναι ελεύθεροι. Προσπαθώ να τους βοηθάω, πράγμα που μου δίνει συγκέντρωση και αυτοπεποίθηση μέσα στο παιχνίδι”.

Για το τι είναι πιο δύσκολο να επανέλθει από ένα λάθος ή να είναι συγκεντρωμένος γα 90 λεπτά : “Γενικά πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και στα 90 λεπτά του αγώνα. Κάποιες φορές θα γίνουν και λάθη. Για μένα όταν έρχονται θετικά πράγματα και έχεις επιτυχίες, πρέπει να τις ξεχνάς γρήγορα για να συνεχίσεις. Το ίδιο ισχύει και όταν γίνονται λάθη. Η διαφορά που κάνει έναν καλό παίκτη είναι το πόσο γρήγορα αφήνει πίσω του ένα λάθος, μια επιτυχία, κάτι άσχημο. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος στο παρόν, όχι να ζεις στο παρελθόν ή στο μέλλον. Σημασία έχει μόνο το παρόν”.

Για την σχέση του με τον Πασχαλάκη : “Όταν ήρθα εδώ είχαμε από την αρχή πολύ καλό κλίμα. Όχι μόνο οι δυο μας, αλλά όλη η τετράδα. Δεν έχει σημασία ποιος παίζει γενικά, αλλά ποιος παίζει αυτή την στιγμή. Προφανώς όταν κάποιος δουλεύει και προπονείται σκληρά και σωστά και έχει ποιότητα σε πιέζει να κάνεις και εσύ το ίδιο. Ο Άλεξ το κάνει αυτό και νομίζω ότι και εγώ κάνω το ίδιο σε αυτόν. Όταν εγώ δουλεύω καλά, τον πιέζω να κάνει το ίδιο. Όπως επίσης, και εμείς όταν δουλεύουμε σκληρά ωθούμε τους νεαρούς να το κάνουν και να μάθουν από εμάς, αλλά και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να βελτιωθούν έχοντας καλή εικόνα από εμάς”.

Για το πως βλέπει την ομάδα μέσα από το γήπεδο και την βελτίωση της : “Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα σκάουτερς που μας προετοιμάζουν άψογα για το κάθε παιχνίδι και μας δίνουν οδηγίες για το πως θα αγωνιστούμε. Γενικά, όπως είπα πολλές φορές βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο φινάλε θα δούμε τι έχουμε να κάνει. Τώρα έχουμε ένα δυνατό επιτελείο που μας προετοιμάζει σωστά για τα παιχνίδια με τους υπόλοιπους παίκτες, όσο και τους τερματοφύλακες”.

Για το τι περιμένει στο παιχνίδι με τον Αστέρα : “Περιμένω να δώσουμε τα πάντα για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Δεν έχει σημασία το πως, αλλά πρέπει να νικήσουμε. Να παίξουμε με το δικό μας στυλ και να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό”.