Βάζει 14 εκατ. ευρώ στην ΑΜΚ

Ετοιμος να πληρώσει «cash» όλο το ποσό του χρέους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ εμφανίζεται ο Ιβάν Σαββίδης. Περιμένει –«πολύ σύντομα», λένε στη Μικράς Ασίας- το «πράσινο φως» από την κυβέρνηση για να προχωρήσει στην εφάπαξ καταβολή συνολικά περίπου 13 εκ. ευρώ (10,5 εκ. ευρώ είναι το πρωτογενές κεφάλαιο των χρεών συν άλλα περίπου 2,5 εκ. ευρώ το 10% των τόκων, των προστίμων και των προσαυξήσεων) και να «καθαρίσει» οριστικά ο ΠΑΟΚ από τα βάρη του παρελθόντος.

Ο μεγαλομέτοχος της ασπρόμαυρης ΠΑΕ αναμένεται να βάλει 14 εκ. ευρώ στη νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η οποία θα ψηφιστεί στις 20 Οκτωβρίου, προκειμένου να υπάρχουν στα ταμεία της ομάδας τα χρήματα και να εξοφληθούν μια για πάντα τα χρέη προς το Δημόσιο.

Ο Σαββίδης θα αποφασίσει αν η αποπληρωμή θα γίνει εφάπαξ ή σε 12 δόσεις, ανάλογα με το τι συμφέρει τον ίδιο και τον ΠΑΟΚ.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ανταλλαγή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ώστε να προχωρήσει, το συντομότερο δυνατόν, η νομοθετική ρύθμιση για την εξόφληση των χρεών των επιχειρήσεων προς τα ταμεία και την εφορία που αφορά σε 2,5 εκατομμύρια περίπου φορολογούμενους και εταιρίες μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.