Βάζει άλλα 7 εκατομμύρια ο Σαββίδης

54

Ο Ιβάν Σαββίδης βάζει άλλα επτά εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μέσω της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, ποσό το οποίο εγκρίθηκε από την σημερινή γενική συνέλευση των μετοχών, που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Τούμπας. Το ποσό αφορά τα τρέχοντα έξοδα και όχι την κάλυψη του χρέους προς το Δημόσιο.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ δεν έδωσε το «παρών» στην συνέλευση, όπως και το σύνολο των μετόχων, με την προσέλευση να είναι ξανά πολύ μικρή, με την Μαρία Γκοντσάροβα να εξηγεί ότι: «Το ποσό αυτό αφορά τα τρέχοντα έξοδα της ΠΑΕ μέχρι το τέλος της χρονιάς και πως εφόσον υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για τα χρέη, θα γίνει νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου».

Στο σώμα των μετόχων προτάθηκε και εγκρίθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 7.000.002 ευρώ, ενώ η ονομαστική αξία της κάθε μετοχής είναι 0,33 ευρώ.

Προς το προεδρείο έγινε ερώτηση για το ποσοστό των μετοχών που θα έχει η DIMERA, μετά τη νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά και το τι θα κάνει η ΠΑΕ εφόσον δεν δοθεί λύση από την Πολιτεία σε ότι αφορά τα χρέη.

«H DIMERA θα κατέχει το 78,72% των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, εφόσον καλυφθεί εξ ολοκλήρου η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου», απάντησε ο Αχιλλέας Μαυρομάτης, ενώ στο δεύτερο σκέλος τοποθετήθηκε ο Ιάκωβος Αγγελίδης λέγοντας: «Πώς το γνωρίζετε ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα είναι στη ρύθμιση; Πάντα γράφονται πολλά, άλλα είναι αλήθεια, άλλα όχι. Εμείς έχουμε τη στρατηγική μας, να έχετε εμπιστοσύνη στον μεγαλομέτοχο και σε εμάς, θα κάνουμε τα πάντα για να λύσουμε το πρόβλημα».

Ενας μικρομέτοχος είχε την αγωνία του για την ενίσχυση της ομάδας στην επόμενη μεταγραφική περίοδο. «Δεν θα κάνουμε μεταγραφές μόνο για να κάνουμε μεταγραφές. Αν συμφωνήσουμε πως υπάρχει η ανάγκη για ενίσχυση για 1-2 μεταγραφές, σε συνεννόηση με τον προπονητή και τον τεχνικό διευθυντή, θα κάνουμε. Αν χρειαστεί τον Γενάρη να κάνουμε μεταγραφή, θα γίνει», απάντησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Επίσης, έγιναν πολλές ερωτήσεις για το αν η ΠΑΕ συνεχίζει να διεκδικεί χρήματα από τον Γιάννη Γούμενο, κάτι που γίνεται όπως είπε ο Αχιλλέας Μαυρομάτης, αλλά και το αν έχουν κοινοποιηθεί οι ακριβείς ημερομηνίες στις οποίες θα εκδικαστούν οι υποθέσεις για τα “παγωμένα χρέη” της. Η απάντηση ήταν αρνητική.

Ο Ιβάν Σαββίδης μπορεί να απουσίαζε, αν και βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη από το Σάββατο, αλλά στη γενική συνέλευση βρέθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ιάκωβος Αγγελίδης, μαζί με τον νομικό, Αχιλλέας Μαυρομάτης, ενώ στην αίθουσα βρέθηκαν η Μαρία Γκοντσάροβα, ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος ως εκπρόσωπος του ΑΣ ΠΑΟΚ, ο Χρυσόστομος Γκαγκάτσης, ο λογιστής Δημήτρης Πανοζάχος και ο Άλκης Μαυροφρύδης.