«Δεν ήταν όλοι ένα με την ομάδα»

15

Πέρσι καθιερώθηκε από τον Στέφενς στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, από χαφ έγινε δεξί μπακ και φέτος νιώθει ήδη από τους… παλιούς της ομάδας με τόσους νέους σαν κι αυτόν να έχουν «ανέβει» στην πρώτη ομάδα. Ο Στέλιος Κίτσιου μίλησε για τον νέο ΠΑΟΚ, αλλά δεν δίστασε να σταθεί στην περσινή χρονιά χαρακτηρίζοντας τον Παναθηναϊκό «πιο έτοιμη και πιο δουλεμένη ομάδα από εμάς» θέλοντας να εξηγήσει την αποτυχία σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ενώ τόνισε με νόημα: «πέρσι μπορεί να υπήρχαν 4-5 μεγάλα ονόματα, αλλά δεν ήταν ένα με την ομάδα»!

«Η περσινή σεζόν με έχει γεμίσει με σιγουριά. Πήρα πολλά παιχνίδια και αυτό με βοήθησε πολύ. Φέτος πιστεύω ότι και εγώ μπορώ να βοηθήσω τα πιο νέα παιδιά που έχουν έρθει από την Κ20 για να μπουν πιο γρήγορα στο κλίμα. Έχω να μάθω κι εγώ κι άλλα πράγματα από τους πιο έμπειρους. Έχω δουλέψει πολύ τα τελευταία χρόνια και πήρα αυτό που άξιζα, και θα δουλέψω ακόμη πιο σκληρά στο μέλλον».

Τελικά τι έφταιξε την περσινή χρονιά και δεν πήρε τίποτα ο ΠΑΟΚ;

«Στα πλέι οφ τερματίσαμε πρώτοι αλλά με την αφαίρεση των τριών βαθμών χάσαμε την πρωτιά. Στον τελικό τού Κυπέλλου χάσαμε από μια ομάδα που ήταν πιο καλά δουλεμένη και πιο έτοιμη από εμάς. Τελικά, χάσαμε δίκαια. Σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα μείναμε από νωρίς μακριά από την κορυφή και αυτό δεν ήταν καλό. Μπορεί να είναι δύσκολο να πάρεις τον τίτλο αλλά δεν ήταν καλό που μείναμε πίσω από τόσο νωρίς. Όσο για το τι έφταιξε, δεν είμαι εγώ αρμόδιος να απαντήσω. Ο Παναθηναϊκός από την αρχή της χρονιάς είχε ένα συγκεκριμένο πλάνο, δούλεψε πάνω σε αυτό και είχε καλύτερη εικόνα στον τελικό. Δεν μπορώ να πω τι έφταιξε σε εμάς αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν δουλεμένη ομάδα και φαινόταν στο γήπεδο».

Τέλος μίλησε και για τον Αγγελο Αναστασιάδη:

«Το οικογενειακό κλίμα έχει ιδιαίτερη σημασία και το επιδιώκει ιδιαίτερα ο νέος προπονητής. Ίσως τις προηγούμενες χρονιές αυτό να έλειπε. Ο Αναστασιάδης θέλει να είμαστε πρώτα από όλοι μία οικογένεια. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ίσως την περασμένη σεζόν να μην το είχαμε καταφέρει αφού μπορεί να υπήρχαν 4-5 μεγάλα ονόματα, αλλά δεν ήταν ένα με την ομάδα».