Επιστολή Σαββίδη στον Πούτιν

24

Ο Ιβάν Σαββίδης με σημερινή επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ζητάει την άρση του εμπάργκο προς την Ελλάδα! Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με την ιδιότητα του προέδρου του απόδημου ελληνισμού της Ρωσίας, απευθύνει έκκληση προς τον Πούτιν να βγει η χώρα μας από τον κατάλογο των χωρών στις οποίες η Ρωσία έχει επιβάλλει κυρώσεις ως αντίποινα στο εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ενωσης προς αυτή για τα στρατιωτικά γεγονότα στην Ουκρανία.

Στην επιστολή – χαιρετισμό ο Ιβάν Σαββίδης αναφέρει:

Απευθύνω έκκληση σε σας, ως Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των Ορθοδόξων Χριστιανών μετά τις πολυάριθμες αιτήσεις για βοήθεια που έρχονται σε μένα από τον ρωσόφωνο πληθυσμό στην Ελλάδα, Έλληνες μετανάστες από την πρώην ΕΣΣΔ, οι συντάξεις και οι μισθοί των οποίων, και, κατά συνέπεια, η ζωή είναι άμεσα εξαρτώμενη από την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, η οποία βιώνει μια μεγάλη κρίση.

Τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα έχει βάλει ένα στοίχημα σε στενή συνεργασία με τη Ρωσία – το οποίο είναι η άνθηση της τουριστικής βιομηχανίας, την υλοποίηση κοινών επενδυτικών σχεδίων στη βιομηχανία, έχει αναπτύξει σταθερές σχέσεις με την εξαγωγή των γεωργικών προϊόντων, την ανάπτυξη πολιτιστικών ανταλλαγών.

H εισαγωγή της Ελλάδας στο ρωσικό εμπάργκο για τα τρόφιμα από τις χώρες της ΕΟΚ, μπορεί να αποτελέσει ένα μοιραίο πλήγμα για την οικονομία της Ελλάδα, με αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή των Ελλήνων αγροτών, το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος των οποίων βασίζεται στις εξαγωγές προς τη Ρωσία.

Λόγω των πρόσφατων γεγονότων στην Ελλάδα εντείνεται η πολιτική πάλη. Οι Έλληνες είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι δεν υποστηρίζουν την στρατηγική του Ψυχρού Πολέμου, που προκαλείται από την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες, και ζητούν την αναθεώρηση της κυβέρνησής τους, που ενέκρινε την πολιτική, υπενθυμίζοντας την μακραίωνη πολιτιστική και τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο αδελφών λαών με την ίδια πίστη.

Αγαπητέ Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς, ζητώ την κατανόηση και την αποδοχή των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από τη Ρωσική Ομοσπονδία, ως ένα μέτρο στις ενέργειες της Δύσης, αλλά σας καλώ να δώσετε ένα χέρι βοηθείας στον αδελφό ελληνικό λαό και, κατ ‘εξαίρεση, να εξετάσετε το ενδεχόμενο τροποποίησης του καταλόγου των απαγορευμένων για εισαγωγή στη Ρωσική Ομοσπονδία εμπορευμάτων, μέρος των γεωργικών προϊόντων από την Ελλάδα.

Μια τέτοια κίνηση θα ενισχύσει τις ρωσο-ελληνικές σχέσεις, θα δώσει ώθηση για τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, την ενίσχυση της αρχής της Ρωσίας, ως προστάτης όλων των Ορθοδόξων λαών”.

Δείτε εδώ την επιστολή του Ιβάν Σαββίδη προς τον Πούτιν:

4538