Η φανέλα του «θεού»!

35

Είναι από τους λίγους ανθρώπους που στη συλλογή του υπάρχει η αυθεντική φανέλα του μεγάλου Ντιέγκο Μαραντόνα.

Το… παράσημο του Κυριάκου Αλεξανδρίδη από τις «μάχες» του ΠΑΟΚ με τη Νάπολι, πριν 26 χρόνια, για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ μοιάζει με… χρυσάφι.

Η γαλάζια φανέλα με το Νο 10 στην πλάτη αποτελεί για τον τότε «κάπτεν» του «Δικεφάλου» κάτι σαν ιερό κειμήλιο το οποίο φυλάσσει σαν κόρη οφθαλμού στο σπίτι του.

«Από το πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι στην Ιταλία του είχα ζητήσει τη φανέλα του. Κι όταν ολοκληρώθηκε ο αγώνας ρεβάνς στην Τούμπα, ο ίδιος με κάλεσε στα αποδυτήρια για να μου τη δώσει», θυμάται ακόμη και σήμερα ο Κυριάκος Αλεξανδρίδης, που μίλησε στα ΣΠΟΡ για εκείνες τις δύο αναμετρήσεις και τον Ντιέγκο Μαραντόνα.

«Χωρίς αμφιβολία, ο Μαραντόνα είναι μια μεγάλη προσωπικότητα, είναι διαχρονικός και βρίσκεται σχεδόν πάντα στην πρώτη γραμμή τού παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Βέβαια, κάποια πράγματα στην προσωπική του ζωή μπορεί να τον έριξαν στα μάτια αρκετού κόσμου, αλλά όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο πρέπει να αναγνωρίσουμε την ιδιοφυΐα του», τόνισε και όπως εξηγεί:

«Δεν ήταν μόνο ο Μαραντόνα, αφού εκείνη η ομάδα της Νάπολι ήταν ουσιαστικά η μικτή κόσμου. Παρ’ όλα αυτά, ο ΠΑΟΚ της εποχής ήταν φτιαγμένος για τα δύσκολα και αποδείξαμε ότι ήμασταν άξιοι να αντιμετωπίσουμε μια πανίσχυρη ομάδα. Και με την εμφάνισή μας στο παιχνίδι του Σαν Πάολο δώσαμε το δικαίωμα στον φίλαθλο κόσμο μας να ελπίζει για την πρόκριση στη ρεβάνς της Τούμπας. Σε κάθε περίπτωση, τα παιχνίδια με τη Νάπολι είναι ιστορικής σημασίας, όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ, αλλά συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο».