Η μέρα που βυθίστηκε στο πένθος…

63

«… η αγάπη τους για τον ΠΑΟΚ τους έφερε εδώ, τους άφησε εδώ και συνέχισε παρά πέρα». Μαύρη μέρα ξημέρωσε για την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Σαν σήμερα (4/10) πριν από 15 χρόνια έξι αετόπουλα άφηναν την τελευταία πνοή τους στην άσφαλτο, επιστρέφοντας από το εκτός έδρας ματς με τον Παναθηναϊκό.

Στις 4:30 τα ξημερώματα, λίγα χιλιόμετρα νότια του «αυχένα» των Τεμπών, στο ύψος του Ευαγγελισμού, το διώροφο τουριστικό λεωφορείο, που είχε ναυλωθεί από τον Σύνδεσμο Φίλων Κορδελιού και μετέφερε 77 οπαδούς του ΠΑΟΚ, με οδηγό τον 19χρονο γιο του ιδιοκτήτη συγκρούστηκε με ένα φορτηγάκι στην προσπάθειά του να κάνει προσπέραση, βγήκε ακυβέρνητο από τον δρόμο και ανατράπηκε σε παρακείμενο χαντάκι, βάθους περίπου δέκα μέτρων.

Τα άσχημα νέα «ταξίδεψαν» πολύ γρήγορα. Έξι νεαροί φίλοι του «Δικεφάλου» δεν θα ξαναέβλεπαν την αγαπημένη τους ομάδα. Από τα συντρίμμια του λεωφορείου ανασύρθηκαν νεκροί οι:

Χαράλαμπος Ζαπουνίδης 20 χρόνων

Δημήτριος Ανδρεαδάκης 25 χρόνων

Χριστίνα Τζιόβα 18 χρόνων

Αναστάσιος Θέμελης 22 χρόνων

Γεώργιος Γκανάτσιος 22 χρόνων

Κυριάκος Λαζαρίδης 17 χρόνων

Οσα χρόνια κι αν περάσουν κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την 4η Οκτωβρίου 1999, όταν η οικογένεια του ΠΑΟΚ βυθίστηκε στο πένθος.

Δείτε το βίντεο: