«Ηθελαν να μας σκοτώσουν»!

15

Οι απεσταλμένοι που καλύπτουν την προετοιμασία του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία ρώτησαν τον Ρόμπερτ Μακ για το αν φοβάται την πίεση. «Στον ΠΑΟΚ υπάρχει μεγάλη πίεση για το αποτέλεσμα. Είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις αυτήν την πίεση;», τον ρώτησαν. Και έμειναν, μάλλον, άφωνοι από την απάντηση που πήραν…

«Δεν έχετε δει τι γίνεται στη Γερμανία… Εκεί υπάρχει πίεση από την ομάδα, τον κόσμο, τα ΜΜΕ, από παντού! Πέρυσι είχαμε μία πολύ δύσκολη σεζόν στη Νυρεμβέργη. Και η πίεση ήταν στο …120%! Είμαι έτοιμος για τα πάντα. Εμαθα πολλά στη Γερμανία».

-Ποια είναι η πιο ακραία αντίδραση του κόσμου που έζησες στη Γερμανία;

«Τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο ΠΑΟΚ έχει πίεση για τίτλους, η Νυρεμβέργη έπαιζε για να σωθεί. Κάποια στιγμή πέρυσι δεν είχαμε νίκη για 19 σερί ματς! Τότε ήρθαν 15.000 οπαδοί μας στην προπόνηση. Μας φώναζαν, έλεγαν να μην κοιμόμαστε, ότι είμαστε τρελοί και αν δεν θέλαμε να μην παίζαμε στη Νυρεμβέργη. Ηταν δύσκολες στιγμές. Μετά την τελευταία αγωνιστική παίζαμε εκτός έδρας με τη Σάλκε και οι παίκτες πληρώσαμε από την τσέπη μας για να έρθουν μαζί μας 12.000 οπαδοί μας. Μιλάμε για κόσμο που μπορεί να πεθάνει για την ομάδα. Αυτό έχει τα καλά του όταν κερδίζεις, αλλά έχει και τις άσχημες πλευρές όταν χάνεις. Εμάς ήθελαν να μας σκοτώσουν γιατί έπεσε η ομάδα…».