Χακόμπο: «Πήρα την σωστή απόφαση»

16

Μετά την πρώτη του προπόνηση το πρωί της Τρίτης, ο Χακόμπο Σανθ παρουσιάστηκε και επίσημα στους εκπροσώπους του Τύπου από τη διοίκηση της Τενερίφης.

«Στην αρχή δεν είχα εξετάσει το ενδεχόμενο αποχώρησης από τον ΠΑΟΚ. Ενοιωθα άνετα με την ομάδα και την πόλη, αλλά το βρήκα ενδιαφέρον να επιστρέψω στην Ισπανία, να είμαι πιο κοντά στην οικογένεια μου και να έρθω σε μια ομάδα που έχει μια ιστορία. Πήρα τη σωστή απόφαση, αλλά δεν ήταν εύκολο, μετά από τρία χρόνια στην Ελλάδα, χρειαζόμουν μια αλλαγή, κι αυτή είναι η ευκαιρία μου», υποστήριξε στην παρουσίαση του ο Ισπανός τερματοφύλακας.

Μάλιστα, όπως δήλωσε, σκέφτεται την παραμονή του στην Ισπανία και μετά το τέλος του ετήσιου δανεισμού του από τον ΠΑΟΚ: «Είναι αλήθεια ότι έχω μιλήσει με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ. Αν η Τενερίφη ενδιαφέρεται να με κρατήσει μπορεί να μιλήσει και να διαπραγματευτεί με τον ΠΑΟΚ. Τα πάντα είναι ανοικτά, αλλά προς το παρόν θέλω να επικεντρωθώ στην παρουσία μου εδώ φέτος, να κάνουμε τα σωστά πράγματα σωστά και να δείξω ποιος είμαι».

Η παρουσία του Βιτόλο στην ομάδα της Τενερίφης έπαιξε σημαντικό ρόλο. «Με τον Βιτόλο δεν γνωριζόμαστε προσωπικά. Ανταλλάξαμε μερικά μηνύματα όταν έμαθα για το ενδιαφέρον της Τενερίφης και μου συνέστησε να έρθω. Είναι ένας παίκτης ποιότητας, θεωρώ ότι έχει παίξει σε μεγάλες ομάδες, κι όταν μου λέει ότι όλα εδώ είναι πολύ καλά δεν έχω λόγο να μην τον πιστέψω».