Κατσικάς: «Ούτε εγώ ξέρω το γιατί…»

23

Μετράει αισίως τρία χρόνια γεμάτα στην Τούμπα, έφτασε στο κατώφλι της Εθνικής Ανδρών, αλλά ο Γιώργος Κατσικάς δεν γνωρίζει ούτε ο ίδιος γιατί δεν έχει μπορέσει να καθιερωθεί στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, που σε κάθε σχεδόν μεταγραφική περίοδο αναζητά παίκτη στη (δική του) θέση του κεντρικού αμυντικού…

«Δεν είμαι σίγουρος αν μπορώ να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση. Τις επιλογές τις κάνει κάθε φορά ο προπονητής. Αυτός λέει ποιοι θα παίξουν. Εγώ κάνω ότι μπορώ καλύτερο στην προπόνηση για να κερδίσω χρόνο στα παιχνίδια. Όπως κατέληξε η χρονιά σίγουρα μου άφησε πικρή γεύση και σε προσωπικό και σε ομαδικό επίπεδο. Δεν επιτεύχθηκε ο στόχος που είχε τεθεί από την ομάδα και προσωπικά έπαιξα λίγο», υποστήριξε ο 24χρονος αμυντικός του ΠΑΟΚ.

Η παρουσία του Αγγελου Αναστασιάδη, που αρέσκεται να δουλεύει με Ελληνες ποδοσφαιριστές, ίσως αποδειχθεί ευεργετική για τον Γιώργο Κατσικά. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως «αν δεν παίξει ούτε με τον Αναστασιάδη ποδόσφαιρο στον ΠΑΟΚ δεν θα παίξει ποτέ…».
«Κάθε μέρα ο προπονητής μας δίνει πολλές οδηγίες εξηγώντας τι πρέπει να βελτιώσουμε στο παιχνίδι μας. Μας εξηγεί πολλά και στο βίντεο, και μέσα από ματς του μουντιάλ και με στιγμιότυπα από δικό μας παιχνίδι. Αυτό που μου έχει μείνει είναι η νοοτροπία πρωταθλητισμού που θέλει να περάσει. Από όσες ομάδες έχει περάσει όλες έβγαζαν μεγάλη αγωνιστικότητα και έδιναν μεγάλες μάχες. Μόνο έτσι μπορείς να γίνεις πρωταθλητής. Η έλλειψη επίσημων παιχνιδιών είναι ένα θέμα. Βέβαια και στις προπονήσεις βελτιώνεσαι και εκεί κάνεις περισσότερη δουλειά. Όμως επειδή πέρυσι έπαιξα πολύ λίγα ματς ίσως έχω μείνει λίγο πίσω. Άρχισε όμως μία νέα σεζόν και όλα είναι δυνατά. Ελπίζω να έχω ευκαιρίες για να μπορέσω να παίξω στον ΠΑΟΚ».