Βίτορ: «Πήρα την σωστή απόφαση»

10

Ο Μιγκέλ Βίτορ ήρθε πέρσι από το Ντα Λουζ στην Τούμπα, αλλά ήδη αισθάνεται «παλιός» στην ομάδα με την πιτσιρικαρία που έχει απομείνει στα αποδυτήρια. Αυτό πάντως δίνει ένα έξτρα κίνητρο στον Πορτογάλο αμυντικό ενόψει της νέας χρονιάς.

«Είναι ωραίο να νιώθεις ότι έχεις την ευθύνη να βοηθήσει όλα αυτά τα νέα παιδιά που υπάρχουν στην ομάδα. Εύχομαι να μπορέσω να τα βοηθήσω γιατί μέσα από αυτό βοηθιέμαι και εγώ και γίνομαι καλύτερος», είπε ο Πορτογάλος στην συνέντευξη που παραχώρησε στους απεσταλμένους των ελληνικών ΜΜΕ στην Ολλανδία. Ο Βίτορ υποστήριξε επίσης στην συνέντευξη που παραχώρησε πως «χάσαμε το Κύπελλο επειδή θεωρήσαμε ότι μετά την πρόκριση επί του Ολυμπιακού όλα θα ήταν εύκολα», και μιλώντας για τον Αναστασιάδη είπε: «Ο Αναστασιάδης συνεχώς μας τονίζει την σημασία να είμαστε οικογένεια».

– Μπορείς να εντοπίσεις τις διαφορές σε σχέση με την περσινή σεζόν στην ομάδα;

«Τώρα είναι δύσκολο να το πεις αυτό γιατί έχουμε κάνει μόλις τρεις εβδομάδες προετοιμασίας. Το σίγουρο είναι πως αυτή τη στιγμή έχουμε πολλούς νεαρούς παίκτες. Αυτή είναι η διαφορά αλλά δεν μπορώ στην παρούσα φάση να βρω άλλες διαφορές με την περσινή σεζόν γιατί είναι σχετικά νωρίς».

-Όσοι πιτσιρικάδες έχουν μιλήσει μέχρι τώρα, υποστηρίζουν ότι και με αυτό το ράστερ ο ΠΑΟΚ μπορεί να πετύχει πολλά. Είναι καλό να υπάρχει αυτός ο ενθουσιασμός;

«Νομίζω ότι κάπου στην μέση είναι το ιδανικότερο. Δηλαδή είναι καλό να υπάρχει ενθουσιασμός από τους νέους παίκτες, αλλά από την άλλη είναι σημαντικό να υπάρχουν και οι έμπειροι παίκτες που θα ισορροπούν τον ενθουσιασμό, θα δίνουν κατευθύνσεις στο γήπεδο και θα βοηθούν τους νέους».

– Πέρσι είχες τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της σεζόν.

«Πράγματι και εύχομαι πως η φετινή σεζόν θα είναι καλύτερη για μένα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν έρθω στον ΠΑΟΚ δεν έπαιζα πολύ. Στην πρώτη μου χρονιά με τον ΠΑΟΚ έκανα αρκετά παιχνίδια και το σώμα μου έπρεπε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Είμαι καλά και πιστεύω ότι φέτος θα προσφέρω ακόμη περισσότερα».

– Μετά από ένα χρόνο στον ΠΑΟΚ πιστεύει ότι έκανες σωστή επιλογή;

«Για μένα θεωρώ ότι πήρα την σωστή απόφαση που ήρθα στον ΠΑΟΚ. Φυσικά και υπήρχε ο τραυματισμός που δεν με επέτρεψε να βοηθήσω όσο μπορώ. Εφυγα από την Μπενφίκα για να παίζω και να εξελιχθώ. Θεωρώ πως έκανα καλή σεζόν και πιστεύω ότι θα είναι ακόμη καλύτερη η φετινή».

– Τους νέους παίκτες πως τους βλέπεις;

«Εχουμε πολλούς νέους που έχουν ποιότητα και δουλεύουν σκληρά. Υπάρχει και ο Γκολάσα με τον Ρατς που έχουν εμπειρία και ποιότητα και μπορούν να μας βοηθήσουν».

– Αισθάνεσαι πως μπορείς να παίξεις ρόλο ηγέτη στην άμυνα;

«Είμαι νέος, αλλά έχω ήδη εμπειρίες. Υπάρχουν και άλλοι έμπειροι παίκτες αλλά θέλω να βοηθήσω την ομάδα και από αυτό το κομμάτι αν και πιστεύω ότι ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει με την προσωπικότητα του».