Νάτχο: «Δεν είναι το παν τα λεφτά…»

25

Ο Μπίμπρας Νάτχο σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ρωσική εφημερίδα «Sport-Express» μίλησε για την συμφωνία του με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν και πάλι πίσω στη Ρωσία.

Ο Ισραηλινός πρώην μέσος του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στους στόχους που έχει με την ΤΣΣΚΑ, τον προπονητή της ομάδας Λεονίντ Σλούσκι, αλλά και τις προτάσεις που είχε από ελληνικές ομάδες!

– Η επιστροφή σας στο πρωτάθλημα της Ρωσίας εξέπληξε πολλούς. Ολοι θεωρούσαν ότι θέλετε να παίξετε στην Ευρώπη;

«Ναι, το ήθελα είτε στη Γερμανία, την Αγγλία ή την Ισπανία. Αλλά κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι οι προτάσεις που προέρχονται από αυτά τα πρωταθλήματα, δεν πληρούν τα επαγγελματικά μου σχέδια. Σε αυτή την περίπτωση, ήρθε προσφορά από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας».

– Δεν είναι μυστικό ότι η ομάδα του στρατού ενδιαφέρθηκε για σας, στο πρόσφατο παρελθόν.

«Τον περασμένο χειμώνα. Αλλά τότε ήταν μια γενική κουβέντα, όχι κάτι περισσότερο».

– Ξέρουμε ότι είχες μια συγκεκριμένη πρόταση από την ισπανική Σεβίλλη.

«Σωστά. Αλλά κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων κατάλαβα, ότι ο προπονητής δεν ενδιαφερόταν και πάρα πολύ για μένα. Είχα και μια προσφορά από τη Χετάφε, ενώ έδειξαν ενδιαφέρον ομάδες από την Αγγλία, τη Γερμανία, την Τουρκία, την Ελλάδα, και ορισμένες ρωσικές ομάδες».

– Άλλες ρωσικές ομάδες;

«Ναι. Και πρόσφεραν καλύτερους οικονομικούς όρους. Ωστόσο, αυτό το στοιχείο δεν έχει παίξει ποτέ για μένα τον καθοριστικό ρόλο…»

– Η σύμβαση με την ΤΣΣΚΑ είναι πιο επικερδείς από οικονομικής άποψης από αυτήν που είχες με την Ρούμπιν;

«Δεν θα το έλεγα. Βλέπετε, δεν είναι μόνο τα χρήματα. Πρώτα απ ‘όλα, για μένα μέτρησαν δύο παράγοντες, η συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ και η διεκδίκηση του τίτλου με την ΤΣΣΚΑ».

– Η χρονιά στη Ρωσία έχει αρχίσει. Πόσο καιρό πρέπει να περάσει για να έρθετε σε πλήρη αγωνιστική κατάσταση;

«Μιαμισή έως δύο εβδομάδες».

– Πριν από την συμφωνία με την ΤΣΣΚΑ πως προπονήθηκες;

«Πολύ απλά: μόνος μου».