Οσα είπε και είδε ο Ιβάν εδώ και δύο χρόνια

27

Ο Ιβάν Σαββίδης συμπληρώνει σήμερα δύο χρόνια στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Με την παρουσία του έχει δώσει στον Δικέφαλο μια οικονομική ηρεμία, αλλά πέραν τούτο, ουδέν…

Στην Τούμπα δεν έχουν έρθει τίτλοι, όπως υποσχέθηκε από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την ομάδα και εμφανίστηκε μπροστά στον κόσμο της, το θέμα των χρεών παραμένει σε εκκρεμότητα, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σπαταλήθηκαν σε μεταγραφές, όμως παρόλα αυτά άπαντες αναγνωρίζουν πως αν δεν υπήρχε ο ομογενής επιχειρηματίας από το Ροστόφ σήμερα ο ΠΑΟΚ θα αντιμετώπιζε πολλά και σημαντικά προβλήματα.

Η θητεία του Ιβάν Σαββίδη δεν ξεκίνησε και με τον καλύτερο τρόπο. Λίγες μέρες μετά την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τη Ραπίντ Βιέννης και τα επεισόδια των οπαδών του στην Τούμπα έφεραν μια βαριά τιμωρία από την ΟΥΕΦΑ.

Η πρώτη παρουσία του Σαββίδη σε επίσημο ματς στην Τούμπα ήταν στις 30 Σεπτεμβρίου 2012, όταν και είδε τον ΠΑΟΚ να κερδίζει τον Άρη με 4-1. Στις 12 Οκτωβρίου 2012 ανέλυσε τους στόχους του σε συνέντευξη Τύπου στο Βελίδειο. Και σε συγκέντρωση δύο χιλιάδων φιλάθλων το απόγευμα της ίδιας μέρας στο «Παλατάκι» υποσχέθηκε: «Δεν θα σας προδώσω ποτέ».

Στις 13 Φεβρουαρίου 2013 ο Σαββίδης συμμετέχει με 15 εκατομμύρια ευρώ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ, κατέχοντας πλέον το 72% των μετοχών.

Ο αποκλεισμός από τον τελικό του Κυπέλλου, μετά την ήττα στην Τρίπολη από τον Αστέρα στις 27 Απριλίου 2013, οδηγεί τον Σαββίδη στην απόφαση να απομακρύνει τον Γιώργο Δώνη από την τεχνική ηγεσία. Και στις 25 Ιουνίου 2013 παρουσίασε ο ίδιος τον νέο προπονητή της ομάδας Χουμπ Στέφενς. Φυσικά και πλήρωσε το “καπρίτσιο” του απέναντι στον Δώνη, τον οποίο πλήρωσε και εξόφλησε πριν λίγες μέρες, μετά από μια ανούσια δικαστική διαμάχη μηνών…

ivanstevens

Από τις πρώτες ημέρες της θητείας του στον ΠΑΟΚ κύριο μέλημα του Σαββίδη υπήρξε η τακτοποίηση του ζητήματος των χρεών. «Τα χρέη της ΠΑΕ είναι και δικά μου χρέη», είχε καταστήσει σαφές σε μία από τις πρώτες δημόσιες τοποθετήσεις του. Και το εννοούσε. Άλλωστε, για το συγκεκριμένο θέμα έκανε όχι μία, ούτε δύο, αλλά τρεις συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στις 8 Σεπτεμβρίου 2012, στις 18 Ιανουαρίου 2013 και στις 9 Ιουνίου 2013.

Οι υποσχέσεις, ωστόσο, ήταν χωρίς αντίκρισμα και στις 19 Σεπτεμβρίου 2013 κάλεσε στο Μακεδονία Παλλάς βουλευτές και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου να τους εκθέσει τα σχέδιά του για το μέλλον του Δικεφάλου και να τους ενημερώσει για τις προθέσεις του:

«Τα χρέη του ΠΑΟΚ ήταν 11 εκατομμύρια ευρώ και αυτή τη στιγμή έχουν αυξηθεί κατά 200%. Είμαι διατεθειμένος να πληρώσω άμεσα το πρωτογενές χρέος, όχι όμως και τις προσαυξήσεις».

Στις 26 Απριλίου 2014 βλέπει την ομάδα του να χάνει το κύπελλο στον τελικό του ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό με 4-1 και με τη λήξη των πλέι οφ, δίνει τα χέρια με τον Αγγελο Αναστασιάδη (18 Μαίου 2014), στον οποίο αναθέτει την τεχνική ηγεσία.

Μια ημέρα νωρίτερα, σε συλλαλητήριο στην περιοχή της Καμάρας, είχε πει στους συγκεντρωμένους οπαδούς: «Θέλω να γίνω αρχηγός της οικογένειας του ΠΑΟΚ. Να είμαστε μαζί και θα λύσουμε όλα τα προβλήματα».