Πάμε μια βόλτα στο Κισινάου… (photos)

36

Το Thessports σας πάει μια βόλτα στο Κισινάου και σας ξεναγεί στην πρωτεύουσα της Μολδαβίας, εκεί όπου θα βρεθεί ο ΠΑΟΚ στις 21 Αυγούστου για τον πρώτο αγώνα κόντρα στη Ζίμπρου για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Γνωρίστε όσο καλύτερα μπορείτε την πόλη σε μια “ποδοσφαιρική βόλτα” γύρω από τις συνήθειες των Μολδαβών.

Στάδιο και ομάδα
Το γήπεδο βρίσκεται στην φανταστική περιοχή Botanica του Κισινάου. Είναι χωρητικότητας 10.500 θέσεων αλλά μόνο σε κάποιους διεθνείς αγώνες της Μολδαβίας γεμίζει με sold out να γίνεται σπάνια. Η Ζίμπρου Κισινάου είναι η ομάδα της πόλης και πήρε το όνομά της από τα βόδια που υπάρχει στο Μολδαβικό θυρεό!

Φαγητό
Κλασική κουζίνα που παραπέμπει στην σοβιετική ένωση κάποιων άλλων εποχών, που συνήθως συνοδεύεται με μπύρα. Πάντως, όσοι πήγαν λένε πως το ένα και μοναδικό κατάστημα Mc Donalds έκανε… πάταγο! Στο γήπεδο θα βρείτε σπόρια και μπύρα.

Ταξίδι και Διαμονή
Μπορείτε να ταξιδέψετε είτε με λεωφορείο ή με ιδιωτικό αυτοκίνητο. Μην ανησυχείτε για το χώρο στάθμευσης, μπορείτε να το κάνετε και πολύ κοντά στο γήπεδο, απλά παρκάρετε στην άκρη του δρόμου. Από την Θεσσαλονίκη ή άλλη πόλη, πάρτε την πτήση προς Βουκουρέστι και από εκεί με το λεωφορείο φτάνετε εύκολα στο Κισινάου.

Εισιτήρια
Ανάλογα με τη θέση του η είσοδος κυμαίνεται μεταξύ 2 και 5 ευρώ. Στα παιχνίδια απέναντι σε αδύναμες ομάδες η είσοδος είναι κάποιες φορές ελεύθερη για τον κόσμο!

Πρωτάθλημα
Τα παιχνίδια του μολδαβικού πρωταθλήματος είναι συνήθως βαρετά, εκτός αν μιλάμε για ένα – δύο ντέρμπι τη χρονιά, τα οποία μαζεύουν κόσμο, έχουν το στοιχείο της αντιπαλότητας και κινητοποιούν την τοπική αστυνομία…

Διασκέδαση
Τα περισσότερα μαγαζιά βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, που φημίζεται για τη… βρωμιά του! Η μπύρα κοστίζει κάτι λιγότερο από 1 ευρώ, το ποτό ανάμεσα στα 2 και 3 ευρώ.

[new_royalslider id=”187″]