«Πήγε σε μια μεγαλύτερη ομάδα»

28

Ούτε ο… Μπέκαμ να ήταν για τους Ισρηλινούς ο Ιάκωβος Αγγελίδης! Οι αναφορές γύρω από την αποχώρηση του από την Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι καθημερινές και σήμερα η ιστοσελίδα ynet.co.il προσπαθεί να εξηγήσει τους λόγους που αποφάσισε να αφήσει την «ομάδα του λαού» και να συνεχίσει στον ΠΑΟΚ.

«Ο Αγγελίδης αρχικά είχε έρθει για τρία χρόνια. Μπορεί να ήλπιζε ότι η επόμενη δουλειά θα είναι ίσως η προώθηση στην πυραμίδα των εταιριών του Γκολντάρ, κάτι σημαντικό με περισσότερες αμοιβές, αλλά αυτό δεν συνέβη και όταν ήρθε η προσφορά του ΠΑΟΚ, αμέσως είπε το ναι».

«Δικαίως το έκανε. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγαλύτερη ομάδα, ο ιδιοκτήτης του είναι πλουσιότερος (το Forbes υπολογίζει την περιουσία του στα 9,4 δισ. δολάρια έναντι 5 δισ. του Γκολντάρ), θα έχει υψηλότερο μισθό και ο χώρος εργασίας είναι περισσότερο ή λιγότερο κοντά στην πατρίδα του. Θα ήταν ένα λάθος, αν ο ίδιος δεν είχε πάρει τη δουλειά».

«Ο Αγγελίδης πρόκειται να εργαστεί τώρα για ένα μικρό Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ένας Ρώσος δισεκατομμυριούχος ελληνικής καταγωγής που έκανε τα χρήματά του σε μεγάλο βαθμό χάρη στον Βλαντιμίρ Πούτιν. Τώρα αγόρασε μια ομάδα, όπως ο ΠΑΟΚ και πηγαίνει στον πόλεμο κατά του δύπολου Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Στον ΠΑΟΚ υπάρχει η πεποίθηση ότι η διαφθορά της Αθήνας αποτρέπει στην ομάδα τους να φτάσει στα πρωταθλήματα. Τώρα, όταν υπάρχουν χρήματα στόχος είναι η καταπολέμηση αυτής της διαφθοράς, και η πραγματική ή φανταστική πίεση της κοινής γνώμης, που είναι τεράστια από την πλευρά των φανατικών οπαδών της ομάδας».