«Μην με συγκρίνετε με τον Λίνο»

20

Ο Ραβζάν Ρατς μπορεί να βαδίζει στα 33 του χρόνια, αλλά δείχνει αποφασισμένος να μείνει για πολλά χρόνια στον ΠΑΟΚ. Αν και ο γηραιότερος αυτή την στιγμή στο ρόστερ της ομάδας, ο Ρουμάνος πιστεύει πως έχει πολλά ακόμη να προσφέρει.

«Στα 33 μου δεν νιώθω μεγάλος. Ο ΠΑΟΚ είναι και για μένα μία καινούργια αρχή. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω τους νέους, να τους περάσω τη γνώση μου στο ποδόσφαιρο και την εμπειρία μου όσο μπορώ. Σκοπεύω να περάσω στον ΠΑΟΚ πάνω από δύο χρόνια που είναι το υπάρχον συμβόλαιο που υπέγραψα. Θέλω να τελειώσω την καριέρα μου εδώ, αλλά αυτό δεν θα γίνει σύντομα. Νιώθω σε καλή φόρμα και πιστεύω ότι θα είμαι στον ΠΑΟΚ και σε 4 χρόνια…», υποστήριξε στη συνέντευξη που παραχώρησε στους απεσταλμένους των ελληνικών ΜΜΕ στην Ολλανδία.

«Υπέγραψα στον ΠΑΟΚ», λέει ο Ρατς (και όχι Ρατ…), «γιατί μου δίνει την ευκαιρία να παλέψω ξανά για τίτλους. Στη Γουέστ Χαμ ήταν ξεκάθαρο ότι δεν θα παλέψω για τον τίτλο, ενώ ήξερα ότι και στη Ράγιο Βαγιεκάνο θα είναι το ίδιο. Ο ΠΑΟΚ θα μου δώσει ευκαιρία να επαναλάβω αυτό που έκανα τόσα χρόνια. Πεινάω για τίτλους. Γι’ αυτό ήρθα»!

Ο Ρουμάνος αρνήθηκε την όποια σύγκριση με τον Λίνο, που τα τελευταία 5,5 χρόνια αγωνιζόταν στην ίδια θέση. «Δεν είμαι εδώ για να συγκριθώ με προηγούμενους παίκτες. Δεν με ενδιαφέρει ποιος ήταν πριν από μένα, αλλά τι μπορώ να κάνω εγώ καλύτερα για να βοηθήσω την ομάδα και να δείξω ότι είμαι μία καλή μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ. Είμαι μαχητής, πάντα παλεύω για το καλύτερο και προσπαθώ να δείξω την ποιότητα και την αξία μου. Θέλω να αποδείξω και στον εαυτό μου ότι μπορώ να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ να πετύχει τους στόχους του».

Οσο για το ελληνικό πρωτάθλημα και την εικόνα που έχει σχηματίσει ως απλός θεατής πριν έρθει στον ΠΑΟΚ, σχολίασε:

«Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός είναι πολύ ισχυρός τα τελευταία χρόνια και έχει πάρει πολλά πρωταθλήματα. Αλλά δεν σημαίνει ότι αυτό κάποτε δεν θα φτάσει σε ένα τέλος. Είμαστε εδώ, όχι μόνο εγώ, αλλά όλοι, για να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα αλλά και το Κύπελλο. Θα παλέψουμε να βάλουμε ένα τέλος στην κυριαρχία του Ολυμπιακού. Δεν υπόσχομαι ότι θα κερδίσουμε τον τίτλο. Σας υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».