Παρέμβαση Καραπαπά… «για την αλήθεια»

Με παρέμβασή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM 94,6 ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, προσπάθησε να εξηγήσει τα… ανεξήγητα για τη μη τιμωρία του Ολυμπιακού με αφαίρεση βαθμών.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Θέλω να διαφωτίσω το κοινό σας γιατί γίνεται μία προσπάθεια πίεσης στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα σε μία απλή υπόθεση. Κάποιοι στη συγκρίνουν με εκείνη της. Δεν έχουν σχέση. Η πειθαρχική επιτροπή λαμβάνει υπόψη το φύλλο αγώνα, την έκθεση του παρατηρητή και συμπληρωματικά την έκθεση της αστυνομίας.

Στην υπόθεση της ΑΕΚ στην έκθεση του παρατηρητή γίνεται αναφορά στην αστυνομία πως 300 φίλαθλοι πέταξαν μολότοφ, μάρμαρα και δεν ξέρω τι άλλο εξερχόμενοι από τις θύρες 1 και 35 του γηπέδου στον περιβάλλοντα χώρο. Βγήκαν και ξαναμπήκαν στο γήπεδο. Στην δική μας υπόθεση ένας γιατρός Δημητρόπουλος, πρώην διαιτητής επέμενε να σημειώσει ο παρατηρητής στην έκθεσή του έναν τραυματισμό. Για αυτό κλήθηκε ο Ολυμπιακός. Ο τραυματίας έδινε κατάθεση στην αστυνομία την ώρα που έγινε ο αγώνας. Απορώ δεν ξέρουν ή κάνουν ότι δεν ξέρουν; Σε εμάς δεν υπάρχει επιβαρυντική έκθεση. Δεν κλήθηκε ο Ολυμπιακός για ρίψεις γιατί δεν υπάρχουν,

Μία τέτοια έκθεση πέρσι μας στέρησε το δικαίωμα να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα όταν ξαφνικά για επεισόδια έξω στο δρόμο ήταν μία διμοιρία και ο Ολυμπιακός έφαγε μείον τρία. Δεν είδα την ίδια ευαισθησία.

Εγώ είμαι υπέρ της αλήθειας. Δεν γίνεται η αστυνομία να καθορίσει το πρωτάθλημα Είναι διαφορετικό από την ΑΕΚ. Μία στημένη ιστορία με έναν προβοκάτορα. Υπάρχουν ένορκες καταθέσεις εν ενεργεία αστυνομικών που κατέθεσαν τι συνέβη, όχι τι γράφουν τα σάιτ. Δεν γίνεται να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός για έναν νιπτήρα που έσπασε το 1993.

Υπάρχει μπούλινγκ στην επιτροπή και πάει να γίνει το ίδιο και στον κύριο Σιμιτζόγλου. Εμείς λέμε να πάει στην ΑΕΚ που έλεγε ότι οι μολότοφ δεν είναιο βιαιοπραγία.

Είναι επικίνδυνο με τα μείον τρία, υπάρχουν προβοκάτσιες. Δεν το θέλουμε αυτό. Να αλλάξει από του χρόνου. Δεν μπορεί να αποφασίζει το κράτος. Όταν χτυπάει μία διμοιρία είναι το μακρύ χέρι του κράτους.

Η ίδια επιτροπή με καμμένη καντίνα στο ΠΑΟΚ – Άρης έβαλε 15.000 χιλιάδες πρόστιμο και σε εμάς 60.000. Είμαστε πάλι αδικημένοι. Λέγαμε για τακτικούς δικαστές. Να αφαιρέσουν 60 βαθμούς από τον Ολυμπιακό. Να χαρούν υπουργοί, πρωθυπουργοί και ομάδες που δεν θα είναι στην μάχη του πρωταθλήματος».