Πελέ κατά Νεϊμάρ

25

Μιλώντας στην εφημερίδα «Placar», σε μία συζήτηση που αφορούσε στις συγκρίσεις παικτών, δεν αναφέρθηκε με τα καλύτερα δυνατά λόγια για τον συμπατριώτη του, τον Νεϊμάρ.

«Δεν γυρίζει πίσω, δεν δημιουργεί, δεν συνεργάζεται με την ομάδα. Είναι δύσκολο να τον συγκρίνεις χωρίς όλα αυτά. Ο Νεϊμάρ είναι καλός παίκτης, αλλά πόσα γκολ έχει βάλει με κεφαλιά. Ο Βασκονσέλος (σ.σ. μέσος της Σάντος) ήταν δέκα φορές καλύτερος», ανέφερε σχετικά.

Εκτός αυτού, ο Πελέ αναφέρθηκε και στη σύγκριση που γίνεται μεταξύ Μέσι και Ρονάλντο: «Ο Μέσι είναι ο καλύτερος την τελευταία δεκαετία. Δεν τα πάει καλά όμως με το κεφάλι και χρησιμοποιεί πολύ περισσότερο το αριστερό πόδι απ’ όσο το δεξί. Πριν λίγο καιρό ο Κριστιάνο ήταν ο καλύτερος, αν και εγώ έμοιαζα περισσότερο με τον Βραζιλιάνο Ρονάλντο».

Φυσικά, άφησε τα καλύτερα για το τέλος, καθώς αναφέρθηκε στον εαυτό του: «Σήμερα ο Πελέ θα ήταν καλύτερος από τότε, γιατί η προπόνηση είναι πολύ καλύτερη. Το ταλέντο το δίνει ο Θεός, αλλά είσαι πολύ καλύτερος αν είσαι καλά προετοιμασμένος».