“Πιστεύω ότι για την Πορτογαλία είναι θέμα χρόνου η διάκριση”

O πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδος και νυν της Πορτογαλίας, Φερνάντο Σάντος μίλησε στη «Marca» και εξέφρασε την άποψη του  ότι είναι θέμα χρόνου η επιτυχία για την Πορτογαλία, καλώντας τον κόσμο, να θυμηθεί το παράδειγμα της Ελλάδας, την οποία κανείς δεν περίμενε να πετύχει το ακατόρθωτο, το 2004.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Αν σκεφτούμε κάποιες από τις προηγούμενες γενιές ποδοσφαιριστών, τότε ναι. Η Πορτογαλία θα έπρεπε να έχει κατακτήσει ένα EURO, αλλά τα πράγματα δεν λειτουργούν έτσι. Πολλές χώρες έβγαλαν κατά καιρούς εξαιρετικές γενιές παικτών, όπως συνέβη με την Ισπανία, αλλά ο τίτλος δεν ήρθε. Πιστεύω ότι για την Πορτογαλία είναι θέμα χρόνου. Δείτε το παράδειγμα της Ελλάδας. Ποτέ κανείς δεν σκέφτηκε ότι θα μπορούσαν να στεφθούν πρωταθλητές Ευρώπης».

Για τον Κριστιάνο Ρονάλντο τόνισε: «Αν ο Ρονάλντο είναι τόσο σημαντικός στη Ρεάλ, σκεφτείτε τι συμβαίνει στην Πορτογαλία. Είναι το ίδιο και περισσότερο. Προφανώς και ο Κριστιάνο δεν μπορεί να πάρει το τουρνουά μόνος του. Χρειάζεται τη βοήθεια των υπολοίπων».