Ποιος δεν θέλει τις εκλογές;

Όσο πλησιάζουμε στο τέλος της σεζόν, τόσο περισσότερο φτάνει η ώρα να γίνουν οι εκλογές της ΕΠΟ. Η Προσωρινή διοίκηση της FIFA, ή αλλιώς Επιτροπή Εξομάλυνσης είχε αφήσει να εννοηθεί πως σχεδόν με τη λήξη της φετινής σεζόν θα προκηρυχθούν οι εκλογές, ώστε και επίσημα πια η ΕΠΟ να αποκτήσει εκλεγμένη διοίκηση, με τον Βαγγέλη Γραμμένο Πρόεδρο και ένα συμβούλιο επιλεγμένο από τις Ενώσεις και τον ίδιο.

Με το ημερολόγιο να δείχνει ήδη 1η Απριλίου, η σιγή της ΠΔΕ αρχίζει να μοιάζει ανησυχητική. Ο βασικός της ρόλος, ήταν να βοηθήσει στον εναρμονισμό του καταστατικού της ΕΠΟ, μια δουλειά που δεν είναι τόσο χρονοβόρα, όσο παρουσιάζεται.

Αν υποθέσουμε ότι ο στόχος των εκλογών για τα μέσα Ιουνίου είναι κοινός, όλων των εμπλεκομένων, πρέπει ως το τέλος Απριλίου να έχει επέλθει η συμφωνία των Ενώσεων με τη FIFA για το καταστατικό, ώστε στη συνέχεια να συμφωνηθεί και με την Κυβέρνηση. Αν υποθέσουμε ότι δεν θα υπάρξει κανένας λόγος περαιτέρω διαπραγμάτευσης ή ενστάσεων, το καταστατικό οφείλει να επικυρωθεί από τη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων περίπου 30 μέρες πριν τις εκλογές που θα προκηρυχθούν εκεί.

Και ενώ όλοι, FIFA, Κυβέρνηση, Ενώσεις, Βαγγέλης Γραμμένος, Προσωρινή, έχουν λίγο πολύ συμφωνήσει στα χρονοδιαγράμματα, αρχίζει πλέον και γίνεται εμφανές πως κάποιος προσπαθεί να καθυστερήσει αυτή τη διαδικασία, παίζοντας μάλλον έναν μοναχικό και ύποπτο ρόλο: ο Αλέξης Δέδες!

Ο πολύπειρος παράγοντας, με άκρες τόσο στο ευρωπαϊκό, όσο και στο ελληνικό ποδόσφαιρο, πήρε μια κίτρινη κάρτα από τις Ενώσεις ήδη από τον Οκτώβριο, όταν και μέχρι τελευταία στιγμή έκανε πως δεν ήξερε για την αναβολή των εκλογών και την τοποθέτηση επιτροπής εξομάλυνσης, στην οποία όμως ήταν από τους πρώτους που εξασφάλισε θέση, με….εξαιρετικές απολαβές!

Και ίσως αυτό να μην ήταν τόσο μεμπτό, αν ο ίδιος δεν είχε τρέξει για λογαριασμό του Δημήτρη Μελισσανίδη πολλά θέματα της Συμμαχίας, που ήταν εκείνη που επιθυμούσε περισσότερο απ’ όλους τις εκλογές τον Οκτώβρη. Ακόμη και ο Αλέξης Δέδες που επικοινωνούσε με Ενώσεις και ζητούσε να ετοιμάζονται για τις εκλογές και από την άλλη προφανώς και ενημέρωνε την FIFA για την πορεία της συμμαχίας και την επιρροή της στον χάρτη των Ενώσεων.

Είναι προφανές ότι πολλά από αυτά έγιναν χωρίς καν την έγκριση ή τη γνώση του Δημήτρη Μελισσανίδη, με τον οποίο φαίνεται να έχει δημιουργηθεί απόσταση, πράγμα που επίσης έχει αρχίσει να γίνεται φανερό σε ανθρώπους του χώρου. Ο Δέδες για παράδειγμα όρισε παρατηρητή της συστημικής Ένωσης Δυτικής Αττικής σε αγώνα της ΑΕΚ και αυτό ήταν ένα από τα πολλά δείγματα πως έχει διαχωρίσει τη θέση του από την πρώην ομάδα του.

Ο Αλέξης Δέδες ως μέλος της Επιτροπής Εξομάλυνσης, έχει χρησιμοποιήσει το ταλέντο να εξαφανίζεται από τις κρίσιμες αποφάσεις και να κάνει με επιτυχία τον…Κινέζο σε συμβούλια για κρίσιμες αποφάσεις, όπως για παράδειγμα αυτό της απόλυσης του Παυσανία Παπανικολάου. Στον απολυθέντα πρώην εκτελεστικό διευθυντή ορκιζόταν ότι δεν είχε συμμετοχή στην απόλυση και στον μικρόκοσμο των Ενώσεων παινευόταν για την ευκολία με την οποία οδήγησε τα πράγματα στην απομάκρυνση του συγκεκριμένου.

Στα γραφεία της ΕΠΟ συζητιέται πολύ μήπως ο Δέδες είναι αυτός που έχει πάθει «Παυσανοποίηση»… Δεν έχουν περάσει απαρατήρητες κινήσεις που δείχνουν ότι θέλει να προλάβει να δημιουργήσει ένα σύστημα, πριν γίνουν οι εκλογές, παίζοντας ένα προσωπικό παιχνίδι, που όμως έχει και άρωμα…Θωμά. Άλλωστε συχνά συναντιέται μαζί του και συζητούν αλλαγές στο…οργανόγραμμα της ΕΠΟ. Ο ίδιος ο Δέδες έχει προσλάβει δυο βοηθούς, ενώ προωθεί πρόσωπα όπως η Ντέπυ Κοξένογλου (συζύγου του Κύρου Βασσάρα) και η Λόρα Δημητρίου (κόρη του προέδρου της ΕΠΣ Αθηνών) για παρατηρησίες ποδοσφαίρου γυναικών στην Ευρώπη.

Γενικά κινείται σαν να θέλει να προλάβει εξελίξεις και να έχει στήσει έναν μηχανισμό δικής του επιρροής σε μια ΕΠΟ που ετοιμάζεται να αλλάξει σελίδα και το νέο συμβούλιο να κάνει όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές που αποτελούν απαίτηση των ανθρώπων της εξυγίανσης.

Σε μια περίοδο που η Κυβέρνηση και ο Ιάκωβος Φιλιππούσης (η κατά γενική ομολογία ευχάριστη έκπληξη της επιτροπής) ως εκπρόσωπός της στην Επιτροπή Εξομάλυνσης, καθώς και όλο το υπόλοιπο συμβούλιο της Προσωρινής τρέχουν τις εξελίξεις για να οδηγηθούμε στις εκλογές βάσει χρονοδιαγράμματος, φαίνεται πως ο Δέδες τροφοδοτεί την FIFA με όλους τους λόγους που θα μπορούσε να επικαλεστεί κάποιος για να μη γίνουν, τρέχοντας στην αντίθετη κατεύθυνση.

Την ίδια στιγμή στις συνομιλίες του με τις Ενώσεις κατηγορεί έμμεσα την παράταξη Γραμμένου ως υπεύθυνη για την καθυστέρηση των Εκλογών, καθώς όπως διατείνεται «δεν πιέζει αρκετά»!
Ίσως δεν γνωρίζει την πρόσφατη συνάντηση του Βαγγέλη Γραμμένου με τον Ιωάννη Δρόσο, τον Πρόεδρο της επιτροπής εξομάλυνσης, με τον οποία συμφώνησαν για το χρονοδιάγραμμα των εκλογών. Ή ίσως ακόμη δεν γνωρίζει ότι κάτι αντίστοιχο θα γίνει άμεσα με τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη, μόλις ολοκληρωθεί η εκλογή του στην τετραμελή εκτελεστική επιτροπή της FIFA, το αργότερο ως τις 5 Απριλίου.

Είναι πάντως επιτακτική ανάγκη όλα να γίνουν με διαφάνεια και ταχύτητα, καθώς όλη αυτή η κατάσταση με την Επιτροπή Εξομάλυνσης, δίνει τη δυνατότητα σε τέτοια φαινόμενα «Παυσανοποίησης» από ανθρώπους που κάνουν το λάθος να τραβήξουν τον δικό τους δρόμο, προκειμένου –με το μυαλό τους- να αποκτήσουν επιρροή και στην επόμενη μέρα του Ελληνικού Ποδοσφαίρου. Με την δράση όμως αυτή απλά επιβεβαιώνουν την ανάγκη να μην περιλαμβάνει η επόμενη μέρα κανένα από τα πρόσωπα που λειτούργησαν κατά του ποδοσφαίρου, εκπληρώνοντας προσωπικές φιλοδοξίες.

Το συμπέρασμα είναι πως οι εκλογές κάθε μέρα που καθυστερούν, ευνοούν τα φαινόμενα τα οποία έφτασαν το ποδόσφαιρο στην ανάγκη να γίνουν εκλογές! Ένας φαύλος κύκλος που πρέπει άμεσα να διακοπεί!

Πηγή : FORZA