Που οφείλονται οι θλάσεις;

18

Οι θλάσεις έχουν αποδεκατίσει τον ΠΑΟΚ στο πρώτο μισό της σεζόν, ο Τούντορ ισχυρίζεται ότι είναι στους μέσους όρους όλων των ομάδων και ο λόγος πέρασε στον Πάολο Αρτίκο, στον Ιταλό γυμναστή της ομάδας.

Ο Αρτίκο μίλησε στην μεικτή ζώνη σε όλα τα ΜΜΕ για τις θλάσεις και έδωσε την δική του εξήγηση, επισημαίνοντας ότι θα αλλάξει το πρόγραμμα της προπόνησης…

Για τις αιτίες των πολλών μυϊκών τραυματισμών της ομάδας : «Οι τραυματισμοί είναι ένας συνδυασμός δύο πραγμάτων. Αρκετοί από τους παίκτες δεν ήταν καλά προετοιμασμένοι και έτοιμοι. Ειδικά οι νεοαποκτηθέντες, για αυτή την ένταση των προπονήσεων, αλλά και στο να παίζουν κάθε τρεις μέρες παιχνίδια. Όμως, είναι επαγγελματίες και χρειάζεται να κάνουν περισσότερη δουλειά, και ακολουθούν τις οδηγίες μου. Είμαι βέβαιος ότι από την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων θα εξαλειφθούν, γιατί έχουμε φτάσει στο απαιτούμενο επίπεδο. Το ότι οι νεότεροι δεν ήταν συνηθισμένοι σε όλα αυτά, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι έμπειροι όπως ο Τζιόλης ή ο Μαλεζάς, ή ο Τζαβέλλας δεν έχουν συχνούς τραυματισμούς ή ακόμα και καθόλου».

Για το αν θα αλλάξει το πρόγραμμα της προπόνησης; «Ναι σκέφτομαι να αλλάξω κάποια πράγματα, κυρίως στους νέους. Θέλω να τους κάνω κάποια πιο εξειδικευμένα πράγματα για να ενταχθούν καλύτερα σε αυτό το κομμάτι».

Για τη συνεργασία του με τον Τούντορ και τις εντυπώσεις από την Ελλάδα : «Είμαι πολύ ικανοποιημένος που είμαι εδώ. Δεν συμφωνώ με την άποψη ότι το επίπεδο είναι χαμηλότερο από ότι σε άλλες χώρες, υπάρχει πολύ ποιότητα, υπάρχει επαγγελματισμός και θέληση και πιστεύω ότι θα φτάσουμε στο επίπεδο που θα είμαστε εμείς οι πρωταγωνιστές».