Προβλήματα από τα εικονικά τιμολόγια

Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει ο Ερασιτέχνης Απόλλωνας Καλαμαριάς, που προέκυψαν από την διαχείριση προηγούμενων διοικήσεων, που έφεραν πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις…

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Απόλλωνα, Αλέξανδρος Νεράντζης και αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομική κατάσταση, η οποία έχει διαμορφωθεί στον ΜΓΣ Απόλλωνα.

Αναλυτικά όσα είπε στο Metropolis :

Για την κατάσταση στον Ερασιτέχνη: «Η κατάσταση έφτασε σε πολύ δύσκολο σημείο και έφτασε εδώ κυρίως γιατί υπάρχουν υποθέσεις του παρελθόντος που έρχονται μπροστά και μας κόβουν τα πόδια. Υπάρχει μια οικονομική αφαίμαξη και δεν γίνεται να συνεχιστεί. Είναι ευκαιρία στις 20 Νοεμβρίου που θα γίνει η γενική συνέλευση να μάθει ο κόσμος του Απόλλωνα τι συμβαίνει και να υπάρξει μια συσπείρωση γιατί αν και αισιόδοξος ως άνθρωπος στην προκειμένη περίπτωση δεν είμαι αισιόδοξος».

Για το ύψος των χρεών του Ερασιτέχνη Απόλλωνα: «Μπορεί να είναι και λίγα τα 600-700 χιλιάδες ευρώ που λέτε. Καθημερινά προκύπτουν και άλλα. Πρέπει η Πολιτεία που δεν επιχορηγεί τους ερασιτεχνικούς συλλόγους να ζητήσει από τους παράγοντες που δημιούργησαν χρέη να τα πληρώσουν. Τι φταίνε οι ομάδες για κακοδιαχειρίσεις άλλων διοικήσεων; Και σε άλλους ερασιτεχνικούς συλλόγους στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν τρομερά προβλήματα».

Για το πώς σκοπεύει να αντιδράσει το δ.σ.: «Φτάσαμε στο σημείο μηδέν ως δ.σ.. Σύμβουλοι μου λένε ότι δεν πάει άλλο. Και δεν είναι μόνο οικονομικό το θέμα. Είναι και το γήπεδο. Πρέπει να γίνουν πολλές παρεμβάσεις. Το γήπεδο είναι παλιό και θα πέσει να μας πλακώσει. Πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις υλικοτεχνικές από μηχανικούς. Παρεμβάσεις οι οποίες είναι κοστοβόρες».

Για τα υπόλοιπα προβλήματα που υπάρχουν: «Πριν λίγες ημέρες χάσαμε μια υπόθεση του 2009 με αθλητές του μπάσκετ που μας κόστισε 50 χιλιάδες ευρώ. Μας λείπει αυτό το ποσό. Ο τραπεζικός λογαριασμός του Ερασιτέχνη είναι δεσμευμένος λόγω οικονομικών ατασθαλιών παλιών διοικήσεων. Μιλάω για την υπόθεση των εικονικών τιμολογίων».

Για το ύψος των εικονικών τιμολογίων: «Είναι άνω των 400 χιλιάδων ευρώ για την περίοδο από το 2004 έως το 2010».

Για το αν έγιναν ποινικές διώξεις κατά των υπευθύνων: «Υπάρχουν ποινικές ευθύνες και διώκονται οι πρόεδροι που ήταν τότε. Τότε ήταν διοικήσεις αιρετών, εμείς είμαστε διοίκηση πρωτοδικείου. Γιατί ποιος τρελός θα αναλάβει έναν σύλλογο με κανονική διοίκηση;».

Για τα υπόλοιπα χρέη: «Υπάρχει μια κακοδιαχείριση γενικά στον σύλλογο με ελάχιστες εξαιρέσεις, λόγω της οποίας έφτασε να χρωστά ο σύλλογος σχεδόν παντού. Κοντά στο μισό εκατομμύριο είναι τα χρέη για νερό και ηλεκτρικό. Είναι δυσβάστακτα μεγάλο το πρόβλημα και δεν υπάρχει βοήθεια από την Πολιτεία».

Για τη στάση του Δήμου: «Το γήπεδο είναι ιδιωτικό. Θα είχα την απαίτηση από τον Δήμο να βοηθήσει αν ήταν δημοτικό. Ο Δήμος μας βοηθάει, θα μπορούσε ίσως και παραπάνω».

Για το τι μέλλει γενέσθαι: «Αν δεν υπάρχει λύση πρέπει να αλλάξουμε τα σχέδιά μας για την πορεία του Ερασιτέχνη. Για την επόμενη τριετία πρέπει να πάμε με χαμηλά τη μπάλα σε όλα τα αθλήματα προκειμένου να προχωρήσουμε σε μια, τρόπον τινά, εκκαθάριση του συλλόγου. Θα ενημερώσουμε και την ΠΑΕ γιατί πρέπει να γνωρίζουν οι άνθρωποι τι γίνεται και θα δούμε τις επόμενες ημέρες. Δεν είναι σωστό, πάντως, να την πληρώνει ένας σύλλογος για την κακή διαχείριση του κάθε προέδρου».