Προθεσμία μας εβδομάδας για τα υπομνήματα

Ολοκληρώθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης της απόφασης της ΕΕΑ, για κακή σύνθεση της επιτροπής και κακή χρήση αποδεικτικών μέσων, που κατέθεσαν ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη.

Οι δύο ΠΑΕ, που κατέθεσαν ξεχωριστές αιτήσεις ισχυρίστηκαν μέσω των δικηγόρων τους, ότι υπάρχει σαφέστατα κακή σύνθεση της ΕΕΑ, καθώς ο Φαραντούρης δεν είναι καθηγητής εμπορικού δικαίου, ούτε σε προπτυχιακό, ούτε σε μεταπτυχιακό τμήμα, όπως ορίζει ο νόμος.

Ο ΠΑΟΚ εκπροσωπήθηκε από τους Αχιλλέας Μαυρομάτης, και τους καθηγητές Σιούτου και Κατσάς.

Μάλιστα ένας εκ των νομικών του Δικεφάλου επισήμανε ότι ο Φαραντούρης είναι καθηγητής ευρωπαϊκού δικαίου και όχι εμπορικού δικαίου, που είναι προϋπόθεση για να είναι μέλος της ΕΕΑ. Υπάρχει, λοιπόν, κακή σύνθεση της ΕΕΑ, άρα παράνομες αποφάσεις.

Τελευταίος πήρε το λόγο ο Ολυμπιακός, ο οποίος δια των δικηγόρων του υπερασπίστηκε την ΕΕΑ.

Οι δικηγόροι του Ολυμπιακού ισχυρίστηκαν ότι απλά συμπληρώθηκε η επιτροπή, δεν ήταν μείζον θέμα και πως η σύνθεση της επιτροπής είναι καθόλα νόμιμη, άρα και η απόφασή της.

Αυτά θα έπρεπε να τα ισχυριστούν οι άμεσα θιγόμενοι (ΕΕΑ, Υπουργείο Αθλητισμού), αλλά φαίνεται πως για λογαριασμό τους τα έκανε ο Ολυμπιακός.

Το ΣτΕ έδωσε προθεσμία μίας εβδομάδας, ως την επόμενη Πέμπτη, να καταθέσουν όλες οι πλευρές τα υπομνήματά τους και στη συνέχεια θα βγει η απόφαση.