«Προτεραιότητα του Ηρακλή τα χρέη του ΓΣ»

18

Tο μέλος της διοίκησης του ΓΣ Ηρακλή, Φώτης Θέος μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης και αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του Ερασιτέχνη με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, στην οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιωσιμότητα του συλλόγου.

Αναλυτικά όσα είπε στο Μετρόπολις:

Για το αντικείμενο της συζήτησης: «Η συνάντηση ασχολήθηκε με τα χρέη του Ερασιτέχνη Ηρακλή. Τα χρέη του Παπαθανασάκη αφορούν το ποδοσφαιρικό κομμάτι και δεν ειπώθηκε τίποτα από την πλευρά του ΓΣ. Αν δεν βρεθεί πρωτίστως λύση στο θέμα των χρεών του ΓΣ, δεν μπορεί να υπάρξει ούτε ποδόσφαιρο, ούτε κανένα τμήμα του Ηρακλή. Αν καταρρεύσει ο ΓΣ, δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα υπόλοιπα τμήματα. Και επειδή ο ΓΣ έχει τεράστιο πρόβλημα, ψάχνουμε να βρούμε λύση για το πρόβλημα».

Για το αν μπορεί να λειτουργήσει ΠΑΕ χωρίς τον Ερασιτέχνη: «Δεν μπορεί να συμβεί αυτό. Οι ερασιτεχνικοί σύλλογοι είναι αυτοί που ιδρύουν τις αθλητικές ανώνυμες εταιρείες. Φερ’ ειπείν, ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ δημιουργεί την ΠΑΕ και την ΚΑΕ, ο Άρης το ίδιο, ο Ηρακλής το ίδιο. Αν καταρρεύσει ο Ερασιτέχνης μετά θα έχουν πρόβλημα οι ανώνυμες εταιρείες. Για να μπορέσει να παίξει μια ομάδα, πρέπει να έχει από πίσω της και ακαδημίες, οι οποίες ανήκουν στα ερασιτεχνικά σωματεία. Βάσει νόμου, μια ποδοσφαιρική ομάδα πρέπει να έχει ακαδημία. Χωρίς ακαδημία δεν μπορεί να παίξει».

Για τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον Βασιλειάδη: «Μιλάμε εδώ και καιρό και προσπαθούμε να περάσουμε στο στάδιο να βρούμε μια λύση μέσω και των άλλων υπουργείων προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει ο ΓΣ Ηρακλής».