Σεφτέ στις μεταγραφές με …Σκίμπε

64

Κυριακή 17 του Γενάρη και ο μόνος που φωτογραφήθηκε μέχρι στιγμής στο πλευρό του Νίκου Παπαδόπουλου με φόντο το σήμα του Ηρακλή, όπως συνηθίζεται με τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του συλλόγου, ήταν ο προπονητής της Εθνικής, Μίχαελ Σκίμπε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στη Μίκρα…

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες αποτελεί η προσπάθεια για να συμπληρωθεί αποστολή στους πιο πρόσφατους αγώνες του Ηρακλή. Με την καθυστέρηση όσον αφορά την ενίσχυση του ρόστερ των κυανόλευκων, αλλά και τις πρόσφατες αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών, γίνεται ολοένα και δυσκολότερη η δουλειά του Νίκου Παπαδόπουλου.

Για τον αγώνα με τον Λεβαδειακό, η αποστολή ήταν η εξής:

Χουάντερσον, Περνίς, Ζιαμπάρης, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Τσότρας, Μπαρτολίνι, Καρασαλίδης, Πουρτουλίδης, Ζαμπάζης, Αβραμίδης, Κυριακίδης, Πασάς, Λουκίνας, Μπουλούτ, Βέλλιος, Τσιλιανίδης, Αμαραντίδης.

Αρκετοί οι νεαροί ποδοσφαιριστές στη λίστα, οι περισσότεροι μάλιστα με ελάχιστες ή χωρίς εμπειρίες στη Σούπερ Λιγκ, ή γενικότερα σε επαγγελματικό πρωτάθλημα. Ως αποτέλεσμα, οι επιλογές για την αρχική ενδεκάδα ήταν ιδιαίτερα περιορισμένες, κάτι το οποίο είναι σύνηθες φαινόμενο για τον Νίκο Παπαδόπουλο τον τελευταίο καιρό. Η αποχώρηση των Μακρή, Καρλίτος και Χαντί, σε συνδυασμό με την καθυστέρηση που παρατηρείται σχετικά με τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας έχει μειώσει σημαντικά τις επιλογές για το προπονητικό επιτελείο.

Ο τεχνικός του Ηρακλή έχει καταφέρει να παρουσιάσει ανταγωνιστική ομάδα στους περισσότερους αγώνες, βγάζοντας …άσσους από το μανίκι του. Για παράδειγμα, ο Κυριακίδης έχει χρησιμοποιηθεί σε τέσσερις διαφορετικές θέσεις, με πιο πρόσφατη την παρουσία του απέναντι στον Λεβαδειακό ως αμυντικού χαφ δίπλα στον Καρασαλίδη (ο οποίος είναι επίσης μπαλαντέρ αγωνιζόμενος ως στόπερ και ως “εξάρι”). Όσον αφορά τα εξτρέμ, ο Πασάς δεν έχει μεγάλο ανταγωνισμό και θεωρείται πια μόνιμος για τη μια εκ των θέσεων στη βασική ενδεκάδα, ενώ η δεύτερη έχει κατά καιρούς “φιλοξενήσει” τους Τσιλιανίδη, Κυριακίδη, Περόνε, Ρομάνο, Μπουλούτ, Κάσσο… Ως επιτελικοί μέσοι έχουν χρησιμοποιηθεί κατά καιρούς πέρα από τον Ρομάνο και οι Τσιλιανίδης, Περόνε, Πουρτουλίδης, ενώ και στα πλάγια μπακ χρειάστηκε πολλές φορές να γίνουν αλχημείες λόγω απουσιών των δύο βασικών, Μπουκουβάλα και Σαραμαντά.

Το καλό κλίμα των αποδυτηρίων και η διάθεση του Νίκου Παπαδόπουλου να βρίσκει λύσεις σε κάθε αγωνιστικό πρόβλημα, έχουν καλύψει ως έναν βαθμό την αδράνεια στα μεταγραφικά ζητήματα. Ωστόσο, σε ορισμένους αγώνες (με αποκορύφωμα την αναμέτρηση απέναντι στον Πανιώνιο) οι απουσίες βασικών παικτών δεν επέτρεψαν στον Ηρακλή να διεκδικήσει βαθμό ή βαθμούς. Καθώς ο “Γηραιός” συνεχίζει την προσπάθεια να διακριθεί σε δύο διοργανώσεις, η ενίσχυση της ομάδας θεωρείται πια επιβεβλημένη.