«Σημαντικό να έχουμε πίσω τον Ντουρμισάι»

Για την τέταρτη νίκη του Άρη επί της Ξάνθης και την πιθανότητα επιστροφής του Φιορίν Ντουρμισάι τοποθετήθηκε ο Μίχαελ Ένινγκ, στη συνέντευξη τύπου μετά το παιχνίδι με την ακριτική ομάδα.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και περήφανος που κερδίσαμε για 4η φορά την ίδια ομάδα. Δεν είναι κάτι αυτονόητο γιατί μετά από τόσα παιχνίδια δεν υπάρχουν μυστικά. Είχαμε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Παίξαμε επιθετικά όπως πάντα στο γήπεδό μας και στο τέλος η νίκη και οι τρεις βαθμοί είναι δίκαια».

Για τον αν υπήρχε θέμα… φρεσκάδας στο πρώτο ημίχρονο: «Δεν είχε και ο αντίπαλος καμία ευκαιρία σε αυτό το ημίχρονο. Μπορεί να μην κάναμε, αλλά το παιχνίδι παιζόταν στο μισό της Ξάνθης. Δεν είναι εύκολο να παίζεις 4η φορά με την ίδια ομάδα. Ήξεραν πώς να μας αντιμετωπίσουν. Προσπαθούσαμε να αποφύγει να τις κάνουμε τη ζημιά. Αλλά είχαμε την υπομονή και τα καταφέραμε».

Για το αν έλειψε ένας παίκτης με τα χαρακτηριστικά του Ιντέγε: «Μια πολύ σημαντική απώλεια γιατί ο Ιντέγε απασχολεί δύο αμυντικούς. Συν το ότι είμαστε συνηθισμένοι να παίζουμε μαζί του. Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να μην τον έχουμε για αρκετό διάστημα. Και ο Ντιγκινί και ο Μαντσίνι προσπάθησαν να μας υποστηρίξουν».

Για το πόσο σημαντικό είναι να έχει στη διάθεσή του τον Ντουρμισάι: «Ίσως είναι καλύτερα να μιλήσουμε αύριο, αν θα είναι επίσημο. Μιλώντας υποθετικά θα είναι πολύ σημαντική επιστροφή».
Για τις τιμωρίες που προέκυψαν από τις κάρτες: «Είμαστε σε μια φάση που πολύ παίκτες είναι στο όριο των καρτών. Αυτό είναι αρνητικό. Αλλά υπάρχει και η θετική πλευρά γιατί όπως είδαμε με Ματίγια και Σάσα που εξέτισαν ποινές, παίζουν πιο απελευθερωμένα. Τώρα για το ποιος θα καλύψει όλα τα κενά θα το δούμε. Ολοι οι παίκτες πρέπει να είναι έτοιμοι».
Για την κλήρωση στο Κύπελλο με τον Ατρόμητο: «Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχον εύκολοι αντίπαλοι. Για μένα είναι θετικό ότι ο πρώτο ματς είναι στην έδρα μας κι ευελπιστώ όλοι οι φίλοι του Άρη, που θέλουν να κερδίσουμε το κύπελλο, να έρθουν στο γήπεδο».
Για το αν η νίκη ήρθε λόγω της προσωπικότητας παικτών, όπως ο Μπρούνο Γκάμα: «Ήταν ένα από τα παιχνίδια που η προσωπικότητα και η ποιότητα μπορούν να καθορίσουν αποτέλεσμα. Έχουμε πολλούς τέτοιους παίκτες, τον Μπρούνο Γκάμα, τον Φετφατζίδη, τον Ντιγκινί. Σήμερα ήταν ο Μπρούνο Γκάμα. Τον βοήθησε το διάστημα που έλλειψε. Και όσο είμαι εδώ έχουμε ευστοχήσει σε όλα τα πέναλτι».