Σιγά που θα είχαν όλοι ηλεκτρονικό εισιτήριο…

Παράταση έως τις 8 Φεβρουαρίου ζήτησε η Super League από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, στο θέμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και καμερών στα γήπεδα με την έναρξη του νέου πρωταθλήματος.

Η παράταση είναι χρονικά αντίστοιχη με αυτή που δόθηκε για τις άδειες καταλληλότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα γήπεδα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα είναι το Καυτανζόγλειο, το γήπεδο της Ξάνθης και αυτό του Πανθρακικού.

Ο νόμος που ψηφίστηκε την άνοιξη προβλέπει την τέλεση αγώνων χωρίς θεατές, σε περίπτωση που δεν υπάρχουν σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου και κάμερες.

Συγκεκριμένα ο νόμος προβλέπει: “Ειδικότερα για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016, Τ.Α.Α. ή Α.Α.Ε., που αγωνίζεται σε εθνικό πρωτάθλημα ή κύπελλο Ελλάδος των αθλημάτων ποδοσφαίρου και καλαθοσφαίρισης, μπορεί να αγωνίζεται σε αθλητική εγκατάσταση που δεν διαθέτει σύστημα ηλεκτρονικού ονομαστικού εισιτηρίου και σύστημα ηλεκτρονικής εποπτείας αθλητικών εγκαταστάσεων, χωρίς την παρουσία θεατών.

Σε περίπτωση παράβασης της διάταξης αυτής, ήτοι, σε περίπτωση παρουσίας θεατών σε αγώνες, ανακαλείται άμεσα από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού το πιστοποιητικό που προβλέπεται στην παρ. 3 του άρθρου 77Α του Ν. 2725/1999, όπως ισχύει”.

Ο κ. Κοντονής εξετάζει το αίτημα και φέρεται να είναι διατεθειμένος να δώσει παράταση μόνο για το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Πηγή: soccerplus.gr