Σπάθας: «Ήμουν από τους κορυφαίους διαιτητές!»

Συνεχίζεται σήμερα (14/7) η δίκη της Συμμορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, με την απολογία του Ηλία Σπάθα που στην αρχή αυτής έκανε μια αναδρομή στην διαιτητική του καριέρα, υποστηρίζοντας πως ήταν ένας από τους κορυφαίους διαιτητές της εποχής.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Τους 2 τίτλους τους πήρα με Πιλάβιο και Γκαγκάτση, δεν βλέπω κανένα λόγο να συμμετέχω σε καμία ομάδα, σε καμία συμμορία, να χειραγωγήσω κανένα παιχνίδι, ήμουν ένας από τους κορυφαίους διαιτητές της στιγμής

Το 2011 βγήκα πρώτος στην κατηγορία. Έχουμε κάποια στιγμή κάποιους να λένε κάτι για τους πίνακες. Το 2012 ήμουν διεθνής, δύο από αυτά πρώτος στην κατηγορία επί προεδρία Γκαγκάτση και Πιλάβιου

Στο πόρισμα Κορέα δεν αναφέρεται πουθενά το όνομα μου, ίσα ίσα από κάποιον μάρτυρα αναφέρεται το όνομα μου με θετικό τρόπο.

Μετά έρχεται ένας ανακριτής που μας καταγγέλει κατηγορίες μετά από κάποιες ένορκες καταθέσεις

Η εισηγήτρια μου χρεώνει ότι με αντιαθλητικό και αθέμιτο τρόπο χειραγώγησα έναν αγώνα. Δεν έχω σε γνώση μου κανένα άλλο στοιχείο, αν υπάρχει κάτι άλλο θέλω να ενημερωθώ.

«Ο μόνος που με προσωπικές του κρίσεις, μου χρεώνει κάποια λάθη είναι ο Αλαφούζος. Διαβάζοντας το πόρισμα… Το μονο που έχω λάβει γνώση, είναι ότι η κατηγορία βασίζεται σε προσωπικές κρίσεις…» .