Στήριξη στην ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου

Την συμπαράσταση του στην ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου γνωστοποίησε, μέσω ανακοίνωσης της η διοίκηση του Απόλλωνα Πόντου.

Ανακοίνωση μέσω της οποίας γνωστοποιεί, ότι είναι σύμμαχος της ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου στην μάχη που αυτή κάνει, προκειμένου να αγωνιστεί στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Θράκης με την εμφάνιση της που είναι αφιερωμένη στις χαμένες πατρίδες, εξέδωσε ο Απόλλων Πόντου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Απόλλων Πόντου παρακολουθεί, εδώ και καιρό, τον έντιμο αγώνα της Ποντιακής ομάδας του Έβρου, της ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου, να της επιτραπεί να φορούν οι ποδοσφαιριστές της, την αφιερωμένη στις χαμένες πατρίδες αγωνιστική της φανέλα.

Η αδικαιολόγητη και άκαμπτη άρνηση της τοπικής Ένωσης να συναινέσει στο πολιτισμένο, αθλητικό και ιστορικό αίτημα, καθώς και η σταθερή άρνηση της προϊσταμένης ΕΠΟ να αντιληφθεί το δίκαιο αίτημα της Ποντιακής ερασιτεχνικής ομάδας, συντελούν στον αφανισμό της περήφανης ομάδας του Θρυλορίου και αυτό είναι πολύ λυπηρό.

Η ερασιτεχνική και περήφανη για την καταγωγή της Θρακική ομάδα δεν προσβάλλει, παρά μονάχα την ακραία τυπολατρεία της τοπικής Ένωσης και της ΕΠΟ και της ηθελημένης παρερμηνείας ενός πλημμελούς κανονισμού.

Η ΠΑΕ Απόλλων Πόντου δηλώνει αλληλέγγυα με την ΠΑΕ Ποντίων του Θρυλορίου και απαιτεί την δικαίωση του έντιμου αγώνα της. Καλεί δε την ΕΠΟ να επανεξετάσει το δίκαιο και αβλαβές αίτημα της περήφανης ποντιακής – ερασιτεχνικής ομάδας και να αποτρέψει την αναγκαστική απώλειά της από το τοπικό πρωτάθλημα όπου αγωνίζεται.

Η ΠΑΕ Απόλλων Πόντου καλεί επίσης την συμπαθέστατη ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου, να ανακαλέσει την αξιοπρεπή αποχώρησή της από το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα και θέτει στην διάθεσή της την ομάδα μας για ένα φιλικό αγώνα, προς τιμήν της.

ΠΑΕ Απόλλων Πόντου».