Στα διοικητικά δικαστήρια κατά της ΕΕΑ ο ΠΑΟΚ!

Στα διοικητικά δικαστήρια κατά της σύνθεσης της ΕΕΑ αναμένεται να προσφύγει ο ΠΑΟΚ, μετά την σκανδαλώδη εισήγηση της και τον παράξενο ρόλο του Αυγενάκη σε αυτή.

Ο Δικέφαλος θα καταγγείλει την παράνομη σύνθεσης της ΕΕΑ, αφού ο Λευτέρης Αυγενάκης φαίνεται να διόρισε δύο μέλη αυτής, χωρίς να ενημερώσει την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ως όφειλε.

Μάλιστα, το εν λόγω θέμα έθιξε και ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση τους τονίζοντας πως ο Αυγενάκης παραπλάνησε τη Βουλή μην εφαρμόζοντας το γράμμα του νόμου!

«Ο «Νόμος Βασιλειάδη» (4603/19) ορίζει στις διατάξεις του περί της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) και συγκεκριμένα στο Άρθρο 4 (παρ.2) ότι «τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ε.Α., τακτικά και αναπληρωματικά, διορίζονται με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 32 του Κανονισμού της Βουλής».

Ο κ. Αυγενάκης, προκειμένου να αποφύγει τη βάσανο της δημόσιας συζήτησης επί των επιλογών του και προκειμένου να έχει απόλυτο έλεγχο και χωρίς πιθανότητα εκπλήξεων, επέλεξε να μην εφαρμόσει το ισχύον νομικό πλαίσιο που διασφάλιζε τη διαφάνεια και δεν έθεσε την αλλαγή της σύνθεσής της στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Έτσι, ο κ. Αυγενάκης δολίως παραπλάνησε τη Βουλή δηλώνοντας ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει τη θητεία της, ενώ αμέσως μετά προχώρησε σε αντικαταστάσεις των μελών της».