«Στο αγωνιστικό υπεύθυνος είμαι εγώ»

15

Συνέντευξη στον ΣΚΑΪ έδωσε ο Νίκος Βεζυρτζής, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στα μεταγραφικά, στον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσουν και κατέστησε σαφές ότι στο αγωνιστικό τμήμα υπεύθυνος είναι ο ίδιος.

Αναλυτικά τα όσα είπε :

Για τις σχέσεις σε σχέση με την προηγούμενη θητεία του : «Έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, δεν έχει μείνει τίποτα ίδιο από τότε. Η τεράστια αλλαγή είναι πως τότε ξυπνούσαμε για να έρθουμε στα γραφεία και σκεφτόμασταν που θα βρούμε πέντε δραχμές να πληρώσουμε γιατί οι καταστάσεις ήταν άθλιες. Σήμερα δεν έχεις τέτοιο πρόβλημα. Είναι ένα μεγάλο επαγγελματικό σωματείο που λειτουργεί με όλους τους κανόνες του σωματείουΑυτό είναι ο ΠΑΟΚ σήμεραΕκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι να βελτιώσουμε την εικόνα του ΠΑΟΚ, να φτάσει εκεί που πρέπει να είναι. Αυτό που ζητάμε εμείς και οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚΑυτό θέλει δουλειά. Δεν ξέρω τι λάθη έχουν γίνει. Αυτά προσπαθούμε να δορθώσουμε, να αποφύγουμε.

Το δύσκολο για μένα είναι ότι ασχολούμαι μήνα Δεκέμβριο πάλι που έχει γίνει όλος ο προγραμμματισμός και καλούμαι να τον ακολουθήσω. Πρέπει να βοηθήσω απ΄όλες τις πλευρές και με όλες τις δυνάμεις για να διορθώσω όλα τα κακώς κείμενα.

Λόγο έχω, θέση έχω, αποφάσεις παίρνω από εκει και πέρα είναι στο χέρι μου να βοηθήσω την ομάδα να εκπληρώσει τους στόχους της. Η ιστορία-πρωτάθλημα έχει χαθεί για τον ΠΑΟΚ, από την 5η αγωνιστική τους πρωταθλήματος. Εγώ τα λέω χύμα και τσουβαλάτα. Έχουν μείνει λοιπόν δύο στόχοι, πέντε μήνες όλη η ιστορία. Το ένα είναι η δεύτερη θέση για να παίξει προκριματικά του χρόνου, το θέλω και το ζητώ όσο τίποτα άλλο. Και το δεύτερο είναι το Κύπελλο Ελλάδος για να δώσουμε μια χαρά σε αυτόν τον πικραμένο κόσμο».

Για το ποια είναι η εταιρική δομή στον ΠΑΟΚ και πόσο ξεκάθαρο είναι αυτό: «Έχει ξεκαθαριστεί από την αρχή. Ορισμένες λεπτομέρειες που υπήρχαν τις ξεκαθάρισα μετά από συζητήσεις με τον μεγαλομέτοχο, γι΄αυτό μπόρεσα και είπα ότι εγώ μπαίνω σε αυτό το σχήμα. Υπάρχει μια ιεραρχία και ένας προγραμματισμός που δεν αλλάζουν. Εκείνο που με ενδιέφερε ήταν το ποδοσφαιρικό τμήμα και μόνο. Κανένα άλλο τμήμα του ΠΑΟΚ. Στο αγωνιστικό τμήμα υπεύθυνος είμαι εγώ. Με τη συνεργασία πάντα του Άρνεσεν και του Αγγελίδη. Έτσι έχω μάθει να λειτουργώ στη ζωή μου και αυτό κάνω και τώρα. Δεν κάνουν πέντε άτομα μεταγραφές, μπορεί ο καθένας να λέει ότι θέλει. Χωρίς την έγκριση Άρνεσεν και Αγγελίδη, αφού συζητήσουν και συμφωνήσουν μεταξύ τους, δεν προχωράει τίποτα. Αφού -λοιπόν- συζητήσουν και αποφασίσουν ομόφωνα, θα πρέπει να το παρουσιάσουν στον ιδιοκτήτη της εταιρείας γιατί αυτός είναι που πληρώνει».

Από τις συζητήσεις με τον Ιγκόρ Τούντορ και άλλους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, ποια είναι τα καλώς και ποια τα κακώς κείμενα του δικεφάλου του βορρά: «Εγινε ένα ραντεβού με τον κ.Τούντορ που κράτησε πολλές ώρες, ήθελα να δω τι σκέφτεσαι, ποιοι είναι οι προβληματισμοί του, να καταλάβει πως έχει έναν άνθρωπο δίπλα του και εμείς με τη σειρά μας να κάνουμε ξεκάθαρο ποιοι είναι οι στόχοι του ΠΑΟΚ. Μετά θα κάνω ραντεβού με τον κ. Άρνεσεν, την Δευτέρα με τον κ.Αγγελίδη. Όλοι μαζί να δούμε πως προχωράει ο μήνας που είναι και μήνας μεταγραφών. Υπάρχει σκέψη στο δικό μου μυαλό είναι να αποκτηθεί παίκτης που χρειαζόμαστε σε οποιαδήποτε θέση. Σε ότι αφορά την απόκτηση κάποιου που θα δώσει άλλον… άερα στην ομάδα, είναι κάτι που θα πρέπει να το συζητήσουμε με τον μεγαλομέτοχο. Δεν έχει γίνει ακόμη. Θα γίνει με την επιστροφή του κ. Άρνεσεν και βάσει του προγραμματισμού θα προχωρήσουμε. Σε κάποια θέση που χωλαίνουμε ίσως γίνει και κάποια προσθήκη. Όχι, πολύ υψηλού επιπέδου».

Για το τι έχει διαπιστώσει από τις κουβέντες με τον Ιβάν Σαββίδη: «Έχει όραμα, δεν ήρθε εδώ για να ασχοληθεί επιφανειακά, ήρθε για να μείνει. Έχει πεισμώσει πολύ. Θέλει να κάνει τον ΠΑΟΚ όπως τον ονειρεύεται εκείνος. Δεν πήγε καλά ο ΠΑΟΚ, ξόδεψε και τόσα χρήματα. Από τα λάθη μαθαίνεις. Και νομίζω πως άρχισε να μαθαίνει. Έχει μεγάλα οράματα για τον ΠΑΟΚ. Μέσω του ΠΑΟΚ θέλει να κάνει και πράγματα για τη Θεσσαλονίκη. Δεν έχει βγει προς τα έξω γιατί δεν ήθελαν. Δεν περίμενα ποτέ πως θα γίνει πιο φίλαθλος από εμάς. Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που ονειρεύεται. Και επειδή είναι και εγωνιστής θα κάνει τον ΠΑΟΚ εκεί που θέλουμε να τον δούμε όλοι».

Για το πως αντιδρούν στα κακώς κείμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Ίσως ορισμένοι νομίζουν ότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν είναι κοντά στα γεγονότα. Μεγάλο λάθος. Τα αντιμετωπίζει όπως πρέπει και παίρνει αποφάσεις που σε μικρό χρονικό διάστημα θα φανούν και αυτό το κατεστημένο που υπάρχει σήμερα, δεν θα υπάρχει σύντομα. Αρκεί να υπάρχει βοήθεια και από τον Τύπο».

Για το ρόλο της Πολιτείας: «Η Πολιτεία δεν μπορεί να πάρει τις αποφάσεις μόνη της, πρέπει να την βοηθήσουν και εκείνη με την σειρά της να αφουκραστεί το αίσθημα των άλλων ομάδων».

Για το τι περιμένει στη συνέχεια: «Έγω δεν παίζω μπάλα, άλλοι βάζουν τα γκολ. Κάνοντας ορισμένες αλλαγές και με στοιχειώδη σοβαρότητα που θα ξεκινά από την ομάδα, θα πετύχουμε κάποιους από τους στόχους μας. Είναι στόχοι εφικτοί, θέλουν τύχη, βοήθεια και υποστήριξη. Όλοι είμαστε στρατιώτες του ΠΑΟΚ και πρέπει να δουλέψουμε γι΄αυτό το μεγάλο σωματείο».

Ακούστε αυτά που είπε :