Σωτηρίου για ΠΑΟΚ και Πούκι

138

Ο Πιέρος Σωτηρίου μίλησε στον Arena fm για την δική του χρονιά στην Κοπεγχάγη, τον Τέεμο Πούκι, τον οποίο γνωρίζει, τον μεταγραφικό ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ και την προοπτική να αγωνιστεί στο μέλλον στo Aγγλικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα είπε Κύπριος επιθετικός:

Για την εμπειρία του στην Κοπεγχάχη: «Πλέον, έχω επιστρέψει στην πατρίδα μου, η φετινή σεζόν δεν ήταν τόσο καλή όσο θα θέλαμε για την Κοπεγχάχη, καθώς η ομάδα κατέλαβε την 4η θέση, αλλά ευτυχώς έχουμε εξασφαλίσει την παρουσία μας στο Europa League».

Για τα 16 γκολ που πέτυχε με την Κοπεγχάχη: «Για μένα το σημαντικό είναι να βοηθάω την ομάδα μου. Πιστεύω ότι τα πήγα καλά σε μια χρονιά που η Κοπεγχάχη δεν τα πήγε τόσο καλά».

Για το πώς είναι το δανέζικο πρωτάθλημα: «Είναι διαφορετικό από το κυπριακό. Έχει πολλές μονομαχίες και υψηλό επίπεδο. Μου πήρε λίγος χρόνος μέχρι να το συνηθίσω. Πιστεύω ότι είναι μέσα στα πλαίσια όπου μπορω΄ν’ αγωνίζομαι».

Για το αν μπορεί να το συγκρίνει με το ελληνικό πρωτάθλημα: «Η αλήθεια είναι πως δεν το παρακολουθώ και πολύ το ελληνικό πρωτάθλημα. Βλέπω μόνο κάποια ντέρμπι. Είναι εξίσου καλό και δυνατό. Είναι παρόμοιο με το ελληνικό πρωτάθλημα.

Για τον Φινλανδό επιθετικό, τον Πούκι, που θέλει ο ΠΑΟΚ: «Ο Πούκι είναι ένας εξαιρετικός επιθετικός απ’ ότι τον έχω δει φέτος. Είναι παίκτης περιοχής, όπου κινείται πίσω από την άμυνα. Νομίζω ότι φέτος έκανε μία εξαιρετική σεζόν με πολλά γκολ. Το έχει το γκολ. Ξέρει να κινείται μέσα στην περιοχή πολύ καλά. Κυνηγάει τον χώρο, κυνηγάει την άμυνα. Αυτά είναι τα δύο προσόντα του».

Για το αν μπορεί να παίξει ως βασικός επιθετικός: «Φέτος έπαιζε ως 9άρι».

Για το αν είναι γρήγορος: «Δεν είναι όύτε αργός ούτε πολύ γρήγορος. Έχει, όμως, ταχύτητα».

Για τις στημένες φάσεις: «Δεν έχω δει τα γκολ που έχει βάλει. Δεν ξέρω αν έχει βάλει από στημένες φάσεις, αλλά στο δανέζικο πρωτάθλημα δίνουν βάση στις στατικές φάσεις και σκοράρουν πάρα πολλές φορές στατικά».

Για το αν ο Πούκι θα ξεχωρίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Πιστεύω πως ναι. Απλώς πρέπει να προσαρμοστεί στην πίεση που έχει ο ΠΑΟΚ, επειδή γνωρίζω ότι ο ΠΑΟΚ έχει πολύ μεγάλη πίεση, όπως όλες οι μεγάλες ελληνικές ομάδες και πιστεύω ότι μπορεί να βγάλει τον καλό του εαυτό και να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ».

Για το ότι ο ίδιος δεν ήρθε στον ΠΑΟΚ: «Είχαν κάποιες συζητήσεις με τον ΑΠΟΕΛ, αυτές δεν κατέληξαν κάπου, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει στο μέλλον».

Για το αν βλέπει την καριέρα του προς το αγγλικό πρωτάθλημα: «Δεν ξέρω προς το παρόν. Εγώ είμαι προσηλωμένος στην ομάδα μου, έχω ακόμα τέσσερα χρόνια συμβόλαιο. Αν κάποτε γίνει οποιαδήποτε κρούση από οποιαδήποτε ομάδα, θα βρεθεί η χρυσή λύση…».