«Τα έργα στην Τούμπα θα πάρουν χρόνια, στο Χαριλάου δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα»

437

Ο Δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Δημητριάδης, μηχανικός στο επάγγελμα και γνωστός φίλαθλος του Άρη, μίλησε στον “ARENA FM 89.4” για πολλά ζητήματα, όπως τα προβλήματα της πόλης, τις αντιπαραθέσεις του με τον νυν Δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, το γενικό πλαίσιο υποστήριξης των “κιτρινόμαυρων” και τη φετινή ομάδα.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Σωκράτης Δημητριάδης: “

Για την προσφορά του “ARENA FM” με το ταξίδι στη Βιέννη και τον παραλληλισμό με τη Θεσσαλονίκη, που έχει όμως αρκετά “θέματα”: “Καλή η προσφορά για την Βιέννη, είναι ωραία πόλη, καθαρή, σε αντίθεση με τη δική μας (σ.σ. γέλια). Τα Χριστούγεννα είναι ημέρες που όλοι θέλουμε να ζήσουμε με την οικογένειά μας σε κλίμα όμορφο, εορταστικό. Ελπίζουμε στο μέλλον να φτιάξουμε τη Θεσσαλονίκη όπως της αρμόζει. Έχουμε τα φόντα να το κάνουμε, αλλά θέλει δουλειά η πόλη μας. Είναι “στολίδι”, αλλά βλέπουμε ένα ντεκαντάνς 8 χρόνια με αυτό το Δήμαρχο. Άλλοι ψηφίζουν τον Γιάννη Μπουτάρη, εγώ λέω οτι μπορούσαμε να έχουμε παραπάνω θετικά. Με σκουπίδια και έργα υποδομής που δε γίνονται. Τα βλέπω ως μηχανικός, πλημμυρίζουμε, έχουμε θέματα με τον χιονιά. Απλά διοικητικά ζητήματα, που κατέληξαν πολυσύνθετα”.

Για το ποιο πρόβλημα προσδιορίζει ως πρώτο στην ιεραρχία: “ Θα έλεγα οτι δεν έχουμε υποδομές στην πόλη. Χρειάζονται έργα για να περάσουμε στον επόμενο αιώνα, η πόλη έμεινε πίσω. Δε βοηθά τίποτα στην ανάπτυξή της, έχει αντίκτυπο σε καθαριότητα, φωτισμό, παντού. Αυτό είναι το νούμερο ένα και άμεσα. Χωρίς υποδομές είναι σα να χτίζουμε πάνω στην άμμο. Δεν υπάρχουν πάρκινγκ. Μπήκε πανάκριβο πάρκινγκ, με 1.70, ενώ στην Αθήνα κοστίζει 1 ευρώ. Γίνεται αλαλούμ στο κέντρο. Αντί να γίνουν πάρκινγκ να ελαφρύνει τον κόσμο στον οικονομικό κυκεώνα, βλέπουμε να αφαιρείται και το πάρκινγκ της πλατείας Ελευθερίας στα Λαδάδικα, κάτι που είναι πλήγμα για την περιοχή. Κανένας προγραμματισμός. Όταν δεν προσπαθούν αυτοί οι άνθρωποι να κάνουν ένα υπόγειο ή και παραπάνω πάρκινγκ, για να εξυπηρετούν το κέντρο που ασφυκτιά, φαίνεται οτι δεν υπάρχει σχεδιασμός”.

Για τις συχνές αντιπαραθέσεις με τον Γιάννη Μπουτάρη στα δημοτικά συμβούλια: “Όταν βλέπω οτι δεν γίνεται δουλειά, θα αντιπαρατεθώ. Πολλές φορές ερχόμαστε σε αντιπαράθεση για να πει κάτι στο δημοτικό συμβούλιο και όχι για θέματα ουσίας. Πιάνεται από πολλά που είπα για τον Άρη, που εννοώ και εξακολουθώ να εννοώ. Του συνέστησα να μην ασχολείται και να ενοχλείται με το τι λέω εγώ, αλλά με τα προβλήματα της πόλης, εκεί να σκύβει από πάνω και να αφήσει τις δικές μου προσωπικές απόψεις”.

Για την πρωτοβουλία της ΠΑΕ Άρης για φάκελο αναβάθμισης εγκαταστάσεων στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, μέσω χρηματοδότησης και ενίσχυσης τέτοιων επενδύσεων και την πρόθεση σχηματοποίησης φορέα και κίνησης προς αυτή την κατεύθυνση: “Εννοείται, αν υπάρξει αυτή η κίνηση, θέλω να μπω από τους πρώτους στην ομάδα, να βοηθήσω με τη γνώση που διαθέτω λόγω του επαγγέλματός μου. Θέλει αναβάθμιση το γήπεδο και οι εγκαταστάσεις. Είναι κατασκευή που φέρει τόσα χρόνια επάνω της, θέλει ανανέωση και υποστηρικτικές λειτουργίες. Θα τείνει διαρκώς να παλαιώνει. Εννοείται οτι συμφωνώ. Και θέλω να προσπαθήσω για τη δημιουργία ομάδας ανθρώπων για την καλυτέρευση του Κλεάνθης Βικελίδης”.

Για το τι πρέπει να διεκδικήσει ο Άρης, από φορείς της πόλης και της χώρας, μετά και το τηλεφώνημα στον Θόδωρο Καρυπίδη από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας το Σεπτέμβρη στη ΔΕΘ, για άμεση επαφή των δυο πλευρών για αναβάθμιση εγκαταστάσεων: “Είναι προεκλογική περίοδος και όλοι θα γυρνούν και θα υπόσχονται βοήθειες. Ας το έλεγαν δυο χρόνια πριν και θα το πίστευα. Η Πολιτεία πρέπει να συμβάλει σε ομάδες όπως ο Άρης και άλλες μεγάλες, χωρίς να λέει ψέματα. Το ίδιο είπα και για τον ΠΑΟΚ στο δημοτικό συμβούλιο, να γίνονται εφικτά έργα. Όποιος θέλει ας ψάξει να δει για τα έργα που ορίσανε για το γήπεδο ΠΑΟΚ, θα πάρουν πολλά χρόνια. Εμείς δεν έχουμε τέτοια προβλήματα”.

Για το υπερταμείο και τις αθλητικές υποδομές στις περιοχές της Θεσσαλονίκης: “Συμφωνώ οτι γίνεται χαμός, με ένα γενικό αλαλούμ για το υπερταμείο. Τσουβαλιάσανε εκτάσεις, που δεν έπρεπε. Μέχρι και το Λευκό Πύργο βάλανε και στο υπερταμείο, είναι αστεία κατάσταση. Γνωρίζω τα κομμάτια της πόλης αρκετά καλά. Στο κομμάτι που είναι χτισμένο το γήπεδο του Άρη και στη γύρω περιοχή, είναι πιο απλή η κατάσταση. Είναι εφικτά πράγματα, έχουμε χώρους που είναι προς το τέλος του Μετρό, στο Πάρκο Ν. Ελβετίας, θα γίνουν και εκεί εγκαταστάσεις. Θα γίνουν πάρκινγκ στην περιοχή, για να μη βλέπουμε την κατάσταση να παρκάρουμε χιλιόμετρα μακριά, για να φτάσουμε στο γήπεδο”.

Για το τι θα έκανε για να ευαισθητοποιήσει ανθρώπους στα δημόσια ζητήματα, αν ήταν ο… Θόδωρος Καρυπίδης: “Θα έψαχνα ποιοι δήλωσαν οτι είναι Άρης και θα έψαχνα και άλλους Αρειανούς, που δεν το ομολόγησαν δημόσια. Εγώ τα είπα τα αισθήματα για τον Άρη, όχι μόνο στους φίλους μου. Παρότι μου είπαν οτι δεν έπρεπε, επειδή ασχολούμαι με τα κοινά. Λέω το εξής. Να μας μαζέψει όλους ο κ. Καρυπίδης, να συμβάλλουμε από τη δική μας μεριά, σαν μηχανικός, σαν έμπορος, να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και να βοηθήσουμε την ομάδα μας. Παρά τις δυσκολίες όλα αυτά τα χρόνια, είμαστε μεγάλη ομάδα, είμαστε δεμένοι. Μπορούμε να πετύχουμε πολλά μέσα από τη συλλογικότητα”.

Για τις επιδόσεις του φετινού Άρη: “Καλά πάμε. Ερχόμαστε από μια περίοδο που αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες. Πάντα εχθρός του καλού, είναι το καλύτερο. Θα κάνουμε ωραία παιχνίδια, να τα ευχαριστιόμαστε εμείς οι φίλαθλοι και θα έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεν έρχεται κατευθείαν, θέλει προσπάθεια”.