Τα μέτρα που ζητάει η ΟΥΕΦΑ!

Μία σειρά από προϋποθέσεις, έξι τον αριθμό, που τις χαρακτηρίζει απαραίτητες, θέτει η ΟΥΕΦΑ στην ΕΠΟ, με την επιστολή που εστάλη στις 20 Νοεμβρίου, με υπογραφή του διευθυντή Τμήματος Εθνικών Ομοσπονδιών Ζόραν Λάκοβιτς, για να καταβάλλει στην ΕΠΟ τα χρήματα από το πρόγραμμα «HatTrick» καθώς και τα ετήσια χρηματικά κίνητρα για την περίοδο2019-20, τα οποία όπως αναφέρει «θα παρακρατηθούν και θα αποδεσμευτούν μόνο μετά από τη σύσταση του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα Πετρ Φούσεκ».

Την επιστολή αποκαλύπτει το blog «Δικογραφίες» και όπως τονίζεται η εκπλήρωση των προϋποθέσεων «είναι σε συμμόρφωση με αυτές που επικοινωνήθηκαν από τη ΦΙΦΑ προς την ΕΠΟ στις 20 Νοεμβρίου 2019, θεωρείται υποχρεωτική για κάθε μελλοντική αποδέσμευση των καταβολών» ενώ αφήνει ανοιχτό «να προσδιοριστούν σε εύθετο χρόνο περαιτέρω μέτρα όσον αφορά την εν γένει διοίκηση και διακυβέρνηση της ΕΠΟ».

Να σημειωθεί ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία ζητούσε περιορισμό των δαπανών της Ομοσπονδίας μέχρι το τέλος του 2021.

Η ΦΙΦΑ από την πλευρά της ζητάει:

1) Θέσπιση ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών για την εκτέλεση όλων των πληρωμών που σχετίζονται με τα χρήματα από το HatTrick, μέχρι το τέλος του 2019. Να σημειωθεί ότι κάτι παρόμοιο ζήτησε και η ΦΙΦΑ.

Η επιστολή της ΟΥΕΦΑ: