Τα πλάνα του χειμώνα

Σε ακριβώς ένα μήνα ανοίξει το μεταγραφικό παράθυρο του Ιανουαρίου και η FORZA αποκαλύπτει το πως θα κινηθεί ο ΠΑΟΚ στο χειμωνιάτικο παζάρι

Η προεργασία για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου έχει ήδη ξεκινήσει και με τα μέχρι τώρα δεδομένα, είναι σαφές ότι δεν πρέπει να περιμένει κανείς πολλές προσθήκες στο ρόστερ.

Στην Τούμπα θεωρούν ότι υπάρχει ένα ρόστερ, που είναι σε θέση να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και το κύπελλο και σ΄ αυτή τη φάση, είναι αποφασισμένο να γίνουν δύο κινήσεις, για να αποκτήσει ο προπονητής περισσότερο βάθος στην άμυνα, και περισσότερη ποιότητα στην επίθεση.

Στην ατζέντα είναι η απόκτηση δύο αριστεροπόδαρων ποδοσφαιριστών. Ενός ακραίου επιθετικού κι ενός αμυντικού. Κι αυτό μπορεί να αλλάξει, μόνο αν υπάρξει αποχώρηση. Για την ώρα, αυτές οι δύο είναι οι ανάγκες.

ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΕΞΤΡΕΜ…

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται έναν καθαρό εξτρέμ για την αριστερή πλευρά (που θα μπορεί να παίξει στη γραμμή και στο ένας εναντίον ενός), καθώς στο ρόστερ του τέτοιος δεν υπάρχει σήμερα και συχνά η δουλειά γίνεται με τον Ζαμπά σ΄ εκείνη την πλευρά, τον Μπίσεσβαρ ή ακόμη και Ελ Καντουρί.

Στη θέση αυτή υπήρχε ο Μακ πέρσι (παρεμπιμπτόντος, κάνει καλή σεζόν στη Ζενίτ), έφυγε αθόρυβα, αλλά το κενό υπάρχει.

ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΑΜΥΝΤΙΚΟ…

Σήμερα δεν είναι ξεκάθαρο αν θα είναι αριστερός μπακ ή αριστερός στόπερ. Η αλήθεια είναι ότι η παρουσία του Τόσκα σ΄ αυτό το χώρο άμυνας, δίνει ασφάλεια, ωστόσο όπως και στην περίπτωση του εξτρέμ, ο ΠΑΟΚ δεν πάει να πάρει παίκτες για 6 μήνες, η στόχευση είναι μακρόπνοη.

Ο ΠΑΟΚ ψάχνεται και στην αγορά των αριστερών μπακ και στην αγορά των αριστερών στόπερ για να βρει μια καλή περίπτωση και ρόλο στη μεταγραφή, που θα γίνει, θα παίξει και η περίπτωση του Χατσερίδη.

Ο 31χρονος αμυντικός ΔΕΝ είναι τελειωμένος από τον ΠΑΟΚ, είναι ωστόσο φανερό ότι δεν είναι στις βασικές επιλογές του προπονητή, είναι φανερό ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα είχε αντίρρηση αν έφερνε πρόταση και είναι φανερό κι ότι ο ποδοσφαιριστής δεν είναι ευχαριστημένος με τον ρόλο του στην ομάδα, καθώς άλλα περίμενε και άλλα βρήκε.

ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Σε ότι αφορά το προφίλ των ποδοσφαιριστών, που ψάχνει ο ΠΑΟΚ, όπως έχει ξαναγράψει η FORZA, ο φάρος είναι ο… Ζαμπά.

Είναι ξεκάθαρη πια η απόφαση στην Τούμπα να κινηθούν σε μεταγραφές παικτών, που έχουν προοπτική να εξελιχτούν, να προσφέρουν και να πωληθούν.

Στο ποδοσφαιρικό τμήμα έχει δοθεί η οδηγία ότι καλό θα είναι οι παίκτες, που θα αποκτηθούν να είναι από την δεξαμενή των παικτών σε ηλικίες 22-26 ετών.

Από την πλευρά της ιδιοκτησίας έχει περάσει το μήνυμα και στον Μάριο Μπράνκο, που χειρίζεται πλέον τις υποθέσεις, ότι υπάρχει διάθεση επενδύσεων, εφόσον πρόκειται για παίκτες όπως ο Ζαμπά.

Εκατομμύρια υπάρχουν, αρκεί να αλλάξει ο ΠΑΟΚ φιλοσοφία στο μεταγραφικό κομμάτι και να πάει σε επιλογές παικτών, που μπορεί μελλοντικά να φέρουν πολλαπλάσια ποσά πίσω.

Κανείς στην Τούμπα δεν αποκλείει να ξοδευτούν αρκετά χρήματα και για την απόκτηση κάποιου πιο έμπειρου ποδοσφαιριστή, εφόσον αξίζει τον κόπο, ωστόσο αυτό πλέον θα είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας, όπως ίσχυε ως τώρα.

ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ, ΠΛΕΟΝ, ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ

Αυτά τα έξι χρόνια με τον Ιβάν Σαββίδη στην κεφαλή του ο ΠΑΟΚ έχει ξοδέψει πολλά εκατομμύρια και λίγες φορές εισέπραξε πουλώντας. Αυτό θέλουν να το αλλάξουν στην Τούμπα. Ένας από τους λόγους, που αποτελεί παρελθόν από τη θέση του αθλητικού διευθυντή ο Λούμπος Μίχελ, είναι και το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να πάει σε πωλήσεις παικτών. Ο αντικαταστάτης του, Μάριο Μπράνκο, έχει δουλέψει στο κομμάτι των πωλήσεων, κυρίως στη Χάιντουκ και απ΄ αυτόν ένα από τα βασικά ζητούμενα είναι αυτό. Να βρει τρόπους να μπορεί ΚΑΙ να πουλάει ο ΠΑΟΚ, καθώς μόνο με αγορές δεν γίνεται.

Πηγή : FORZA