Την… κάνουν σιγά – σιγά

17

Τις προηγούμενες μέρες έγινε αναφορά στην Καστοριά, όπου οι παίκτες έκαναν αποχή από τις προπονήσεις γιατί είναι απλήρωτοι, τώρα είχαμε την πρώτη αποχώρηση ομάδας από την Γ΄Εθνική.

Ένα παντελώς αποτυχημένο πρωτάθλημα, χωρίς έσοδα, χωρίς φιλάθλους, χωρίς υγιείς ομάδες, είναι λογικό να αρχίζουν και οι αποχωρήσεις νωρίς – νωρίς, αλλοιώνοντας το πρωτάθλημα αυτό.

Η πρώτη ομάδα που αποχώρησε ήταν ο ΑΟ Κύμης, ο οποίος πέρσι διεκδίκησε και την άνοδο στην Football League, αλλα την έχασε από τη Λαμία.

Η ομάδα της Εύβοιας αποφάσισε να αποχωρήσει μετά από δύο αγωνιστικές, κι όπως εξήγησε στην ανακοίνωσή της, το έκανε “λόγω αντικειμενικών δυσκολιών και έλλειψης δυνατότητας κάλυψης των αναγκών της ομάδα”.

Μετά από δύο αγωνιστικές στην Κύμη διαπίστωσαν ότι δεν έχουν χρήματα να συντηρήσουν την ομάδα, που έφτιαξαν κι αποφάσισαν να τη διαλύσουν.

Στην ανακοίνωση για την αποχώρηση κατηγορούν και τον Δήμο ότι δεν βοήθησε την ομάδα.

“Αρκεί να αναφέρουμε ότι διέκοψε ακόμη και την παροχή λεωφορείου για τις μετακινήσεις του Α.Ο.Κ., επιβαρύνοντας την διοίκηση με επιπλέον έξοδα και ταλαιπωρία. Συνάμα η Δημοτική Αρχή αδιαφορεί πλήρως για την επισκευή-συντήρηση του γηπέδου, αλλά και για τις εργασίες που επιβάλλεται άμεσα να πραγματοποιηθούν στο γήπεδο και στα αποδυτήρια, προκειμένου να εξασφαλιστεί το συντομότερο η επιβαλλόμενη πλέον άδεια λειτουργίας του” αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Προφανώς στην Κύμη υπολόγιζαν να καλύψουν τη μαύρη τρύπα της ομάδας με χρήματα από τον Δήμο, αλλά στον Δήμο μάλλον προτιμούν να διαθέτουν σε άλλες κατευθύνσεις τα κονδύλια, που υπάρχουν.

Είναι δεδομένο πως ως το τέλος της σεζόν θα υπάρχουν κι άλλα “κανόνια” στην Γ΄ Εθνική και οι ομάδες που έχουν στόχους και χρήματα, θα έχουν μεγάλες πιθανότητες να τα καταφέρουν.