Τι παίρνουν στη Football League…

23

To πρωτάθλημα της Football League ξεκινά το επόμενο Σαββατοκύριακο, αφού οι ομάδες δεν κατάφεραν να βρουν περισσότερα χρήματα, απ΄ αυτά που αρχικά είχαν εξασφαλίσει από τηλεόραση και ΟΠΑΠ.

Το ρεπορτάζ είναι από το ενημερωμένο σε τέτοια θέματα a-sports

Το ποσό που θα πάρουν οι ομάδες της δεύτερης κατηγορίας δεν είναι ενιαίο. Και αυτό γιατί οι ΠΑΕ είναι χωρισμένες σε τέσσερις κατηγορίες ως προς τα χρήματα που θα πάρουν τόσο από τον ΟΤΕ TV όσο και από τον ΟΠΑΠ. Συγκεκριμένα, υπάρχουν διάφορα κριτήρια για να είναι κάποιος στην πρώτη κατηγορία ή σε χαμηλότερη. Ένα βασικό είναι αν μια ΠΑΕ προέρχεται από τη Σούπερ Λίγκα (κάτι που ισχύει μόνο για τον Απόλλωνα Σμύρνης – ο Άρης υποβιβάστηκε στη Γ’ Εθνική αυτοβούλως) και η εμπορικότητα (εκεί ανήκουν επί παραδείγματι η ΑΕΚ, η Λάρισα, ο Ηρακλής).

Έτσι, το συνολικό ποσό που θα πάρει κάθε ομάδα κυμαίνεται τελικά από 180.000 έως 250.000 ευρώ.

Αναλυτικότερα, τα ποσά στα τηλεοπτικά ξεκινούν από 90.000 ευρώ ως πάγια αποζημίωση στην ομάδα της πρώτης κατηγορίας κριτηρίων και φτάνουν μέχρι τις 60.000 ευρώ. Αυτά τα χρήματα θα δοθούν φιξ για τα δύο πρώτα ματς που θα μεταδοθούν, ενώ από εκεί και πέρα κάθε επιπλέον παιχνίδι με τηλεοπτική κάλυψη θα δίνει 7.000 ευρώ έξτρα στην ομάδα.

Αντίστοιχα, στον ΟΠΑΠ τα ποσά ξεκινούν στις 150.000 ευρώ και πέφτουν μέχρι τις 115.000 ευρω.

Κάθε περίπτωση ομάδας όμως είναι διαφορετική και για αυτό ο Καλογιάννης είπε στις ΠΑΕ ότι όποια θέλει να ενημερωθεί αναλυτικά για το τι πρόκειται να λάβει να τον δει ξεχωριστά…

Τα περισσότερα έσοδα, πάντως, λόγω της παρουσίας του πέρσι στη μεγάλη κατηγορία αναμένεται να τα έχει ο Απόλλων Σμύρνης, που θα μαζέψει κοντά στα 250.000 ευρώ συνολικά από ΟΠΑΠ και ΟΤΕ ΤV, ενώ σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί και το ποσό των 75.000 ευρώ που του έβγαλε ως μπόνους με αφορμή τον υποβιβασμό του στη Β’ Εθνική το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας.