“Το γήπεδο της Τούμπας θα γίνει”

116

Στο Metropolis 95.5 φιλοξενήθηκε ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος μίλησε για το νέο γήπεδο της Τούμπας αλλά και για τα έργα του μετρό.

Αναλυτικά:

Για την ολοκλήρωση του Μετρό: «Αυτό που είχε δεσμευτεί ότι θα κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση, εμείς το υλοποιούμε. Κάποτε αποτελούσε ένα όνειρο και εμείς πλέον το κάνουμε πραγματικότητα, μαζί με τις προεκτάσεις προς την Καλαμαριά και το αεροδρόμιο, όπως και προς την πλατεία Βαρδαρίου και όλα τα δυτικά προάστια. Είναι λογικό όμως να είναι καχύποπτοι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, καθώς κατά το παρελθόν ο εκάστοτε Πρωθυπουργός ερχόταν στη ΔΕΘ και τους μοίραζε «χάντρες».

 

Ο σημερινός Πρωθυπουργός έχει έρθει πιο πολλές φορές στη Θεσσαλονίκη, απ’ ότι έχουν έρθει συνολικά όλοι οι υπόλοιποι Πρωθυπουργοί από το 1974 και μετά. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας Πρωθυπουργός που νοιάζεται για τη Θεσσαλονίκη και το δείχνει έμπρακτα, ακόμα και με τις κορυφαίες συναντήσεις που έχει πραγματοποιήσει εδώ με προέδρους άλλων χωρών. Ο Τσίπρας κατέστησε τη Θεσσαλονίκη ένα διεθνοπολιτικό κόμβο».

 

 

Tι έχει κερδίσει η Θεσσαλονίκη από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α: «Αρχικά η ολοκλήρωση των έργων του Μετρό συνεχίζεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Πλέον εργάζονται στα έργα 2.500 άνθρωποι, ενώ παράλληλη διεξάγονται και οι πρώτες δοκιμαστικές διαδρομές. Το έργο θα είναι έτοιμο στα τέλη του 2019 μαζί με τις επεκτάσεις. Επίσης έχουμε διευθετήσει το θέμα του ΟΑΣΘ το οποίο ταλάνιζε το προηγούμενο διάστημα την πόλη».

 

Aν θα δοθεί ο περιβάλλοντας χώρος της Τούμπας στον ΠΑΟΚ ώστε να ξεκινήσει η ανακατασκευή του γηπέδου: «Ήδη από το 2018 δουλεύουμε συστηματικά σε συνεργασία με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ αλλά και τον ερασιτέχνη για να εξασφαλίσουμε το πως να μη δημιουργηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα με τον απαιτούμενο χώρο στον οποίο θα πραγματοποιηθούν τα έργα. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε πως δε θα υπάρχει κάποιο γραφειοκρατικό κόλλημα, ώστε η επένδυση να είναι απολύτως ασφαλής και βιώσιμη. Αυτό προφανώς και δε συμβαίνει λόγω ΔΕΘ. Μπορεί να μην υπάρχουν κάποια χαρτιά τα οποία να εξασφαλίζουν πως αυτό θα συμβεί, όμως ο Πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί και δεν αποκλείεται να υπάρξει ακόμα και νομοθετική ρύθμιση για την πραγματοποίηση του έργου. Όλα αυτά θα γίνουν μέσα στο 2018».

 

Αν υπάρχει η πιθανότητα να δημιουργηθούν αθλητικές εγκαταστάσεις στο στρατόπεδο Κόδρα: «Στόχος μας είναι να στηρίξουμε όλες τις ομάδες της πόλης και όλα τα αθλήματα. Αυτό δεν είναι μία χάρη στο λαό της Θεσσαλονίκης».

 

Τους λόγους που δεν είχε υπάρξει κάποια εξέλιξη τον προηγούμενο καιρό με το θέμα της Τούμπας:  «Υπάρχει ένα ταμείο που αποτελεί βραχνά για τέτοια ζητήματα. Αυτό είναι το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α). Όσοι έχουν ασχοληθεί μ’ αυτό το ταμείο ξέρουν ότι αποτελεί κράτος εν κράτει. Ούτε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν μπορεί να επηρεάσει καταστάσεις, καθώς το ταμείο είναι ανεξάρτητο και αυτόνομο. Τώρα όμως υπάρχει σαφέστατη εντολή και σε οποιοδήποτε σκέλος κολλάει η υπόθεση θα έρχεται στη Βουλή και θα διευθετείται με νομοθετική ρύθμιση. Το γήπεδο θα γίνει. Σαν κυβέρνηση θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για ολοκληρώσουμε αυτό το καυτό ζήτημα».