«Το καλύτερο ρόστερ της κατηγορίας ο Άρης»

73

Για τον Άρη, που θα αντιμετωπίσει ως μέλος του τεχνικού τιμ του Κισσαμικού μίλησε πρώην τερματοφύλακας  των «κίτρινων», Ανδρέας Λεκίδης σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης. 

Αναλυτικά τα όσα είπε στον «Libero 107,4»:

Για την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Football League:

«Είναι θετικό ότι ξεκινάει το πρωτάθλημα για το έχει ανάγκη και το ποδόσφαιρο. Κάνουμε προετοιμασία 4 μήνες και οι ομάδες πάνε πίσω αγωνιστικά και δεν έχουν και κίνητρα».

Για την ομάδα του Κισσαμικού:

«Η ομάδα του Κισσαμικού είναι καλύτερη από πέρσι. Αποτελείται από νεαρά παιδιά στην πλειοψηφία και είναι παίκτες που έχουν κίνητρο το να παίξουν ποδόσφαιρο. Περιμένουμε τώρα να δούμε τα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα».

Για την πίεση που έχει ο Άρης μετά τις δυο ισοπαλίες:

«Σαφώς υπάρχει μια πίεση. Ο Άρης όμως έχει το καλύτερο ρόστερ της κατηγορίας. Το όνομα και ιστορία του Άρη όμως, μαζί με το ρόστερ θα τον βοηθήσουν να ξεπεράσει τις δυσκολίες. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι γιατί καμία ομάδα δεν έχει ρυθμό, είναι ένα παιχνίδι εκτός έδρας για τον Άρη και η δική μας ομάδα πιστεύω θα δώσει ένα δύσκολο απόγευμα στον Άρη».

Για το κίνητρο των παικτών στο παιχνίδι με τον Άρη:

«Οι νεαροί παίκτες περιμένουν αυτά τα παιχνίδια. Ο Άρης έχει βαριά φανέλα, μεγάλη ιστορία, θέλει να επιστρέψει στην Superleague, γιατί η Superleague είναι φτωχή χωρίς τον Άρη και ακριβώς αυτά τα παιχνίδια δίνουν κίνητρο σε αυτά τα παιδιά».

Για την αντίδραση του κόσμου μετά το παιχνίδι με τον Αιγινιακό:

«Φαίνεται ότι κάτι πάει να αλλάξει στον Άρη. Ο κόσμος του έχει πολλά χρόνια να χαρεί και θεωρώ ότι κάποιες καταστάσεις είναι δικαιολογημένες. Εγώ θέλω να πω ότι θα πρέπει να μπουν παιδιά που προέρχονται από τον Άρη, όπως ο Διούδης και ο Καράμπελας και να τραβάνε τους άλλους από το χέρι. Βέβαια τώρα έχουν αλλάξει οι καιροί, παλιά είχαμε μόνο δυο ξένους. Ένα βασικό θέμα που θα πρέπει να κοιτάξουν οι άνθρωποι της ομάδας είναι τα τμήματα υποδομής».

Για την δυσκολία προσαρμογής στην Football League:

«Η Football League είναι ένα ιδιαίτερο πρωτάθλημα. Τα περισσότερα παιδιά του Άρη αγωνιζόταν πέρσι στην Superleague και είναι κάτι άγνωστο για αυτούς η κατηγορία. Ο Άρης έχει ένα έμπειρο τεχνικό τιμ και μπορεί να τους προσανατολίσει. Το ποδόσφαιρο στην Football League είναι πιο δυνατό, τα γήπεδα δεν είναι τόσο καλά και έχει κάποιες ιδιαιτερότητες που οι παίκτες του Άρη δεν τις έχουν βιώσει γιατί έπαιζαν στην Superleague».

Για τι αν θα ευνοήσει τον Άρη το γεγονός ότι ο αγώνας θα γίνει στα «Περιβόλια»:

«Γενικά θεωρώ ότι το ποδόσφαιρο παίζεται σε ένα καλό γήπεδο. Από εκεί και πέρα αυτό θα βοηθήσει γενικότερα στο θέαμα του παιχνιδιού και για τις δυο ομάδες».

Για το πόσα χρόνια είναι ο ίδιος στην Κρήτη:

«Πάω στα 14 χρόνια πλέον στην Κρήτη».

Για την συνάντηση του με τους βετεράνους του Άρη:

«Πήγαμε σε ένα παιχνίδι φιλανθρωπικού σκοπού. Είδα τους παλιούς μου συμπαίκτες, θυμηθήκαμε τα παλιά, γελάσαμε και περάσαμε ωραία. Είναι ωραίο να γίνεται αυτό και να θυμάσαι με τους παλιούς σου συμπαίκτες τα παλιά».