Το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου

61

O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του έστειλε τις ευχές του στην έναρξη της μεγάλης εκδήλωσης στο Μέγαρο Μουσικής.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Με πολύ χαρά συμμετέχω με αυτό το μήνυμα στην συμπλήρωση 90ετίας ζωής του ομίλου, που αποτελεί έκφραση τόσων ενδιαφερόντων για τον αθλητισμό, όσο και του πόθου των αδόμητων πολιτών να διατηρήσουν ζωηρό τον σύνδεσμό τους με την χαμένη πατρίδα.

Με κριτική ανασκόπηση του παρελθόντος, αλλά και την έναρξη κατάστρωσης προγραμμάτων για την πραγματοποίηση τους. Η πορεία μίας ομάδας εντός χρόνου δεν είναι πάντα ομαλή, αλλά γνωρίζει εξάρσεις, με αποτυχίες και επιτυχίες. Μπορούμε πάντα να εξαγάγουμε όφελος εκ των σφαλμάτων του παρελθόντος και να συνεχίσουμε με σύνεση και σοφία.

Τα ομαδικά αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο και καλαθοσφαίριση στα οποία επεδώθη ο όμιλος ΠΑΟΚ προάγουν το πνεύμα της συνέργειας, την οργάνωση και τον συντονισμό δρώντων ως σύνολο με σκοπό να επιτευχθούν μέγιστες επιδόσεις και προσφέρονται για να δημιουργηθεί πνεύμα άμιλλας και αλληλεγγύης.

Έτσι καλλιεργείται η ψυχή και οικοδομούνται υγιείς προσωπικότητες και ως εκ τούτου χρηστοί πολίτες.

Έτσι και ο ΠΑΟΚ, ως δημιούργημα ομάδας προσφύγων μετά την καταστροφή της Μικράς Ασίας αποτελεί την ιστορική συνέχεια του αθλητικού ομίλου Ερμής που ιδρύθηκε το 1875 εις την συνοικία του Πέρα. Η αναφορά στην δράση του ομίλου, παρότι έχει υποσκελιστεί από την αθλητική πλευρά του έχει την θέση της εις μία επετειακή εκδήλωση, όπως η παρούσα των 90 ετών και δύναται αναζωογονήσει την πνευματική ζωή των Πολιτών.

Ευχόμαστε πατρικώς και εξ’ όλης καρδίας, όπως ο αγαπητός ΠΑΟΚ συνεχίσει επί πλείστα περαιτέρω έτη να ενώνει τα μέλη με την ενέργεια του και να εκφράζει υγιή αισθήματα και ιδανικά του.

Μέσω του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου και με πολλές ευλογίες κηρύσσουμε την έναρξη της παρούσας εορταστικής εκδήλωσης.

Ο Θεός μαζί σας.