«Το μπιφτέκι του αιώνα η σύμπλευση Αλαφούζου – Μαρινάκη»

245

Για τη διάλυση της ΠΑΕ Ηρακλής: «Οι ΠΑΕ υπάγονται στο ίδιο καθεστώς που ισχύει για τις επιχειρήσεις. Όταν μια επιχείρηση χρωστάει κλείνει και τα χρέη ακολουθούν αυτούς που τα δημιούργησαν.

Μια τέτοια περίπτωση είναι, δυστυχώς και ο Ηρακλής, όπως ήταν και η ΑΕΚ και άλλες ομάδες παλιότερα. Δυστυχώς είμαστε σε μια φάση που άνθρωποι για το εγώ τους καταδικάζουν τις ομάδες. Οι ομάδες δεν είναι αυτών των ανθρώπων».

Για τις δυνατότητες παρέμβασης της πολιτείας ώστε να αποτρέπονται φαινόμενα Ηρακλή: «Υπάρχει ειδική επιτροπή που δίνει αδειοδότηση βάσει ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας. Είναι ανεξάρτητη αρχή που τα ελέγχει και το κράτος παίρνει την εισήγηση. Υπάρχει ένα πλαίσιο και συμφωνώ πως πρέπει να γίνει μεγαλύτερο. Για μένα πρέπει να γίνει όπως στη Γερμανία.

Οι ισολογισμοί όλων των επαγγελματικών ομάδων περνούν ανά τρεις μήνες από έλεγχο και αν το μαγαζί δεν βγαίνει ή θα υποβιβαστεί ή θα γίνει διάλυση ή θα πληρώσουν αυτοί που το παίζουν επενδυτές.

Εδώ έχουμε ανθρώπους οι οποίοι είναι επενδυτές του εαυτού τους. Θέλουν μέσω των ομάδων τους να προβληθούν. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Γιατί να είναι οι ΠΑΕ στο υφυπουργείο αθλητισμού;

Να είναι στο υπουργείο ανάπτυξης και εκεί να γίνεται ο σχετικός έλεγχος. Η εκάστοτε κυβέρνηση δεν μπορεί να ασχολείται με τις ανώνυμες εταιρείες. Πρέπει να ασχολείται με τον μαζικό αθλητικό, τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Εδώ μονοπωλούμε με το τι θα κάνουν πέντε παράγοντες και αν τα βρουν ή δεν τα βρουν».

Για τη σύμπλευση Αλαφούζου – Μαρινάκη: «Σας το είχα πει πως θα δούμε τα… μπιφτέκια του αιώνα. Περίμενε κανείς ότι θα συνδράμει ο Αλαφούζος μαζί με τον Μαρινάκη; Έπρεπε να ενωθούν. Και βλέπουμε, έτσι, τα μέσα και των δύο να χτυπούν την κυβέρνηση. Πιστεύετε ότι αυτοί που παίρνουν τις ομάδες, ότι τις παίρνουν γιατί είναι ρομαντικοί; Το κάνουν αυτό για να κατεβάζουν κόσμο για τις δουλειές τους. Και επειδή τους πήρε χαμπάρι ο κόσμος τώρα επιχειρούν να κάνουν την πλύση εγκεφάλου μέσω των media. Για σκεφτείτε, αυτοί που έβαλαν υποψηφιότητα για τις τηλεοπτικές άδειες, τι άλλη ιδιότητα είχαν; Όλοι τους είναι ιδιοκτήτες ΠΑΕ».

Για το τι μπορεί να κάνει η πολιτεία για τον Ηρακλή: «Κατά καλή μου σύμπτωση μπήκα σε έναν ταξιτζή και έκλαιγε. Ήταν ρομαντικός Ηρακληδέας. Κάνε κάτι για τον Ηρακλή μου έλεγε. Πρέπει να δούμε τις πραγματικές αιτίες που έφτασε εδώ ο Ηρακλής. Και βέβαια δεν έχω τη λύση, όμως, θα πρέπει να το δούμε συλλογικά στο υπουργείο».

Για το τι του είπε ο Αντώνης Ζαμπέτας: «Ήρθε ο Ζαμπέτας και οι άλλοι και μου είπε καταδικαστήκαμε γιατί δώσαμε λεφτά, δυστυχώς είχαμε άγνοια κινδύνου και μετά οι μέτοχοι τους άλλαξαν και τους ακολουθούν τα χρέη. Έχουν δεσμευτεί περιουσιακά στοιχεία, παραδέχθηκε ότι φταίει και ότι τον έμπλεξαν».

Για τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη: «Θα δείξει και αυτός τι είναι. Με τους προέδρους δεν τα πάω συνήθως καλά. Τα πάω καλά με τον κόσμο, με τους ΠΑΟΚτσήδες. Ο Σαββίδης μπορεί να φύγει, ο ΠΑΟΚ θα μείνει».

Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Δεν τον έχω δει ούτε στο πρόσωπο σε τετ-α-τετ. Δεν με απασχολούν οι πρόεδροι των ομάδων. Πολλές φορές δεν φταίνε οι πρόεδροι των ομάδων. Όπως είχε πει και ο Ιερώνυμος, φταίνε τα… βάτα που είναι δίπλα τους. Αυτοί κοιτούν τη δουλειά τους».

Για τα σχέδια του Ιβάν Σαββίδη για νέο γήπεδο στον ΠΑΟΚ: «Είμαστε υποχρεωμένοι σαν πολιτεία να βοηθήσουμε όλους. Όταν οι σχεδιαζόμενες επενδύσεις πληρούν τις προϋποθέσεις σε νομική βάση η κυβέρνηση θα είναι αρωγός σε όλες τις ομάδες. Αυτό είναι αρχή μας».

Για την ανάρτηση του κ. Νεφελούδη κατά του Θόδωρου Καρυπίδη: «Για να το λέει αυτό ο κ. Νεφελούδης κάτι μπορεί να ξέρει. Έχω περάσει από το ποδόσφαιρο και γνωρίζω τι σημαίνει Καρυπίδης. Να μας πουν τι λεφτά έδωσε για τον Άρη. Η ομάδα είναι δική του. Με ένα εκατομμύριο που λένε ότι έβαλε η ομάδα θα έπρεπε να παίζει στην Α’ Εθνική. Δεν ξέρουμε αν είναι ιδιοκτήτης κι αυτός».

Για τον Απόλλωνα Πόντου: «Είναι ρομαντική και προσφυγική ομάδα και την αγαπώ πιο πολύ από όλες».

Για τη διαιτησία στο φετινό πρωτάθλημα: «Θα το δείξει ο χρόνος. Κανείς δεν ξέρει».

Για τον Βαγγέλη Γραμμένο: «Ευελπιστώ αυτά που είχε πει πριν να τα πραγματοποιήσει. Τον είδα στο παιχνίδι με την Εσθονία και είχε πολύ άγχος για το αποτέλεσμα. Θα τον συναντήσω και θα πούμε κάποια πράγματα. Θέλω να τον βοηθήσω και όχι να τον κρίνω. Δεν έχω ακούσει κακά λόγια γι’ αυτόν. Ευελπιστώ πως θα έχει τη δύναμη να πραγματοποιήσει αυτά που θέλει».

Για το αν θα έχουμε καθαρό ποδόσφαιρο από εδώ και πέρα: «Είναι δύσκολο. Μόνο αν αφήσουν τους διαιτητές οι πρόεδροι των μεγάλων ομάδων. Π.χ. είδα πριν μερικές εβδομάδες στο Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός, ενώ βγήκε ο Ουζουνίδης και είπε μέσες άκρες πως ήταν τυχεροί που δεν έχασαν, μετά η διοίκηση έκανε λόγο για κυβερνητικό δάκτυλο. Αφού δεν έπαιξε ποδόσφαιρο, δεν έκανε επενδύσεις. Ζέκα και Μπεργκ πουλήθηκαν. Ο Λυμπερόπουλος ήταν χαζός που έφυγε;».

Για το αρτοποιείο του: «Από τη δουλειά μου δεν έφυγα ποτέ. Ακόμη και τώρα. Αυτή είναι η δουλειά μου. Και ως διαιτητής, είχα παίξει ντέρμπι Άρης – ΠΑΟΚ και κατέβηκα αμέσως στις 3 τα χαράματα στο αρτοποιείο».

Για το πώς τον αντιμετωπίζουν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού: «Κανείς ρομαντικός φίλαθλος των μεγάλων ομάδων δεν μπορεί και δεν πρέπει να λέμε πως πρέπει να ακολουθεί τους προέδρους. Εγώ με τους παράγοντες τα έχω και όχι με τους φιλάθλους. Ο λαός του ΠΑΟΚ είναι αχαλίνωτος. Δεν πάει ο Σαββίδης να τους έχει δώσει… εκατό χρυσά; Αν δεν τα πάει καλά, θα έχει μια αντίσταση. Εγώ είμαι με τους αχαλίνωτους και όχι με αυτούς που χαλινώνονται».