Το ξέσπασμα του Λουτσέσκου

Ακόμη δεν μπορεί να το χωνέψει ο Ράζβαν Λουτσέσκου, αυτό που συνέβη φέτος στον ΠΑΟΚ με την επιχειρούμενη κλοπή του πρωταθλήματος.

Η πρώτη του τοποθέτηση στην συνέντευξη τύπου, ήταν γι΄ αυτό…

“Μας έκλεψαν, ήρθαν εδώ και μας έκλεψαν” είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, που σημείωσε ότι θα το επαναλαμβάνει κι ας γίνεται κουραστικός.

“Θα το λέω κάθε μέρα, σε κάθε ευκαιρία. Μας έκλεψαν. Έχουμε 61 βαθμούς, με ένα ματς λιγότερο, αυτό με τον Ολυμπιακό” είπε ο Λουτσέσκου, που και στο τέλος της συνέντευξης του, το επανέλαβε.

“Είμαι τρελαμένος και πρέπει να καλμάρω τον εαυτό μου! Δεν πρέπει να πω πράγματα, που δεν κάνει! Δεν θέλω να πω χειρότερα πράγματα…”, είπε καθώς έφυγε από την αίθουσα τύπου!

Αναλυτικά τα όσα είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ :

Για το αν ευχαριστιέται το παιχνίδι χωρίς κόσμο : «Είμαι πολύ απογοητευμένος, όπως όλοι μας. Είναι κρίμα μια τέτοια ομάδα, να την κλέβουν με τέτοιο τρόπο. Ήρθαν εδώ και μας έκλεψαν. Έχουμε 61 πόντους, με ένα ματς λιγότερο, αυτό με τον Ολυμπιακό. Θα το λέω να το ακούνε. Υπόσχομαι, θα το θυμάμαι και θα το λέω κάθε μέρα»

Για το παιχνίδι : «Είμαι ευχαριστημένος με τον τρόπο, που παίξαμε, ήμασταν συγκεντρωμένοι, είμαστε άτυχοι το εύρος του σκορ στο πρώτο μέρος, θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα γκολ. Στο δεύτερο παίξαμε πιο ισορροπημένα. Ίσως θεωρήσαμε πως το παιχνίδι έχει κριθεί. Ένα αρνητικό σήμερα, είναι ότι το σκορ έπρεπε να είναι μεγαλύτερο. Κι έτσι μείναμε στο 3-1»

Για το αν ο ΠΑΟΚ έβγαλε θυμό : «Σε μια νορμάλ κατάσταση, θα είχαμε διαφορετικό κίνητρο, θα είχαμε διαφορά βαθμών, τον τίτλο στα χέρια μας και θα ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Είναι πράγματα, που ο κόσμος μπορεί να μην καταλάβει. Η κατάσταση, που βρέθηκε η ομάδα… Να πρέπει να αντιμετωπίζει τα πάντα… Ξαφνικά να βρίσκεται ένα γαμημένο ρολό χαρτί και η απόφαση αυτής της επιτροπής, που ήταν unfair και αντιεπαγγελματική και να πρέπει να ξεπεράσεις όλα αυτά. Επιστρέψαμε, κερδίσαμε το παιχνίδι με την ΑΕΚ, και η ίδια στρατηγική, που δεν έχει σχέση με ποδόσφαιρο. Και πάλι η ίδια κατάσταση, μας έκλεψε άλλο ένα παιχνίδι. Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στους παίκτες, είχαν τη δύναμη να επανέλθουν δύο φορές, μετά τα όσα έγιναν εναντίον μας. Είναι ποδόσφαιρο, όλα μπορεί να γίνουν, ίσως να μην μπορούσαμε να κερδίσουμε σήμερα, αλλά θα ξέραμε ότι δεν κερδίσαμε γιατί θα ήμασταν κακοί εμείς»

Αν έμαθε κάτι από τη φετινή σεζόν : «Αυτό που έμαθε, όταν υπάρχει η άνεση να δουλέψει ένα γκρουπ πολύ καλά, γίνεται»

Αν ελπίζει στην ανατροπή της απόφασης : «Δεν θέλω να το σχολιάσω αυτό. Ότι ήταν να πω, το είπα»

Για τις μεταγραφές του χειμώνα, που δεν έχουν παίξει πολύ : «Περιμένω πολλά απ΄ αυτούς. Δεν είναι εύκολο για έναν παίκτη να έρθει μέσα στη σεζόν και να παίξει αμέσως, ίσως σε ομάδες, που δεν είναι πολύ οργανωμένες. Έχουμε οργάνωση και φιλοσοφία, δεν είναι εύκολο να έρθει ένας και να παίξει αμέσως. Όταν έχεις μια φιλοσοφία παιχνιδιού, οι υπάρχοντες παίκτες έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση, να δώσουν περισσότερα πράγματα. Δυστυχώς οι καινούριοι παίκτες, ήρθαν και βρήκαν παίκτες, που έπαιζαν πολύ καλά και ήταν δύσκολο να βρεθεί η ευκαιρία για να παίξουν. Ίσως είναι παράξενη κατάσταση, αλλά τον χειμώνα οι μεταγραφές βελτιώνουν μια ομάδα, αλλά το 80% των μεταγραφών περισσότερο ζημιώνουν, παρά ωφελούν γενικά στο ποδόσφαιρο. Κάναμε τις μεταγραφές, θέλοντας να έχουμε καλή κάλυψη σε όλες τις θέσεις μας. Δεν είχαμε και τραυματισμούς, έτσι ώστε να έχουν την ευκαιρία να μπουν στην ομάδα. Αλλά είναι παίκτες με μεγάλη ποιότητα. Θα δούμε τι θα γίνει τις επόμενες μέρες και στο τέλος της σεζόν. Αζεβέδο έπαιξε σε υψηλό επίπεδο, έχουν ποιότητα, ο Μουλέν έχει τεράστια ποιότητα, τον απολαμβάνεις, ο Μιχόγεβιτς είναι νεαρός διεθνής με την Βοσνία, πολύ καλός παίκτης, έχει απέναντί του τρεις παίκτες, που έχουν κάνει πολύ καλά παιχνίδια».